Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha felvesznek a BME-re melyik...

Ha felvesznek a BME-re melyik koliba lehet majd jelentkezni? És a 0. zh mennyire húzós?

Figyelt kérdés
Járműmérnökire jelentkeztem első helyen, és azt szeretném tudni, hogy melyik koliba lehet majd jelentkezni például? A közlekesek mind a Baross koliban vannak, vagy ennek mi a menete? :D Mi alapján veszik fel az elsőéveseket a kolikba? Valamint azt is olvastam, hogy lesz egy 0. zh már az első hetekben. Arra mit lehet készülni esetleg a nyáron? :) Előre is köszönöm a válaszokat. :) 18/L

2015. jún. 5. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a kolikat. A 0. zh húzós, mert fejből kell tudni "alapvető" definíciókat alkalmazni és fej számolni. És ha nem megy fel kell venned egy kisegítő tárgyat a matek1 mellé, és ha nem teljesíted a gyógymatekot akkor bukod a matek1-et is. Szóval érdemes átmenni rajta.

Tippmix nem működik, mert a rossz válaszért pontlevonás jár.

Nem nagy cucc amúgy. Visszasírják utólag.

2015. jún. 6. 00:53
 2/7 anonim ***** válasza:

A koli meg szociális pontok alapján megy.

Ez függ a családban az egy főre jutó keresettől, a lakhelyed távolságától, az oktatási formától, amire jelentkeztél, árvaság-félárvaság, elvált szülő gyermeke stb.

Írd be googleba, hogy BME kollégiumi szociális pontok. :)

Sikeres felvételit!

2015. jún. 6. 07:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sajnálom hogy sikeresen megcsináltam a 0. zht. A bevmatek is kredites, és simán megcsinálható ötösre :)
2015. jún. 6. 08:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha megcsinálod a 0. zh-t (és van rá lehetőség - VBK-n volt), akkor is vedd fel a bevmatekot, tényleg megéri. Ha mindent tudsz, akkor ingyen kredit, ha meg vannak hiányosságaid, akkor hasznos. Egyébként én közép szinten érettségiztem matekból, és így is simán meg tudtam írni a 0. zh-t, nem vészes.
2015. jún. 6. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2015. jún. 6. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:

A nulladik zh-val kapcsolatban: [link]

[link]

Nem olyan vészes szerintem, középiskolai matekkal simán megoldható.

A kollégiumról pedig annyit, hogy nem biztos, hogy csak a szociális pontok számítanak. Van olyan koli (nem tudom, hogy az össze ilyen-e), ahol egy bizonyos ponthatár felett automatikusan felvesznek. Tavaly pl. ez a gépészmérnöki kar kolijába 470 volt. Ha van esélyed erre, de nincs pl 5 testvéred, és átlagosan keresnek a szüleid, akkor javaslom, hogy inkább gyúrj rá, mert egyébként nem egyszerű bejutni.

2015. jún. 7. 17:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linkeket és az infot!:)
2015. jún. 9. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!