Mi van akkor, ha beiratkozok technikusira, de nem járok be órákra?
Mennyi idő alatt szüntetik meg a tanulói jogviszonyom? És erről értesítenek előre?
És mi van akkor, ha minden hiányzásom le tudom igazolni?
De igen, szeretnék továbbtanulni, csak ott magas a ponthatár, így ki kell hagynom egy évet.. Jól jönne, ha nem nekem kellene fizetnem a TB-t ebben az egy évben. Igazából néhány hónap is sokat segítene.
Bár tudom, hogy most sokan lehurrognak majd.
Néhány kérdés:
Mit akarsz csinálni azalatt az idő alatt, amíg nem jársz be? Dolgoznál? Ebben az esetben fogjuk rá, hogy ok a dolog. De ha nem, akkor azzal nem veszítesz semmit, ha bejársz, ha nem is akarsz megszakadni a tanulásban, legalább ragad rád valami. (Amúgy szerintem azt is középiskolai szabályok szerint nézik, szóval x óra hiányzás lehet csak, stb.)
A technikusinak van köze ahhoz a szakmához, amit később tanulni akarsz? Mert ha igen, akkor pláne jól jönne, ha bejárnál. Gondolom technikusvizsgáznod úgysem kell majd, a mostani képzések közt már nincs 1 éves. Szóval én a helyedben bemennék az órákra.
Nem, nincs köze hozzá, maradnék a mostani sulimban ötödéven. Nézegettem, hogy van-e valami olyan képzés erre az 1 évre, ami érdekelne, de csak fizetősöket találtam és nem akarok kifizetni 100-300.000 forintot arra, amivel aztán semmit sem kezdek, és ha még ki is tudnék fizetni ennyit, akkor már inkább magántanárra költeném.
Nem hiszem, hogy dolgoznék, mert 4 órás melót nehéz találni, 8 órás után pedig semmi erőm a tanuláshoz. Egyszerűen csak készülnék az érettségire (igen, minden nap 8 órában, mivel 1 évet hagyhatok csak ki, többet nem, egy esélyem van, viszont a ponthatár igencsak 430-440 körül van mindig).
Nekem is az orvosi a cél, és gyakorlatilag a nulláról kell 1 év alatt felkészülnöm.
Nagyon nem tudom, hogy mit csináljak, mert a családi pótlék, a diák, és a Tb meg jól jönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!