Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nehezebb a középiskola...

Miért nehezebb a középiskola az álltalánosnál?

Figyelt kérdés

Én csak egy konrét különbséget tapasztaltam meg a kettő között.

Például, ha történelemből írtunk tz-ét, akkor a tanár elmondta, hogy konkrétan melyik részt kell meg melyik részt nem kell.-ez vol álltalánosban és így megtudtam írni akár ötösre is. Most meg az van hogy anyit mond, hogy tanuljunk mert kedden tz. Na én úgy szoktam hogy ami a füzetben le van írva, azt mind megtanulom, de a könyvben egy témakőr meg van akár 40 oldal is és csomó olyan rész van amiről órán nem is beszéltünk.

Múltkori tznél is csomó olyan volt benne amiről nem is tanultunk és jelentettem a tanárnak csak enyitt mondott, hogy nem tilos a tankönyvből tanulni.

Na most akkor kérdem én... miért fájna az a tanároknak, ha elmondaná, hogy konkrétan melyik részeket tanuljuk meg?

Mi célból van ez a nagy változás az ált suli után a középbe?

#szakközépiskola #Középiskola. Gimnázium
2015. máj. 31. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez tanárfüggő. vannak szigorúbb tanárok általánosban is, gimiben is lazábbak akik mellett könnyű jó jegyet kapni.

én most végeztem gimiben, a tapasztalatom szerint az első év volt a legnehezebb, mire beszoktál. meg akkor még jobban szivattak, minden hülyeséget meg kellett tanulni. utolsó 2 évben inkább az érettségire készültök már, akkor kevesebbet adnak fel szerintem.

ez van, idő kell mire átszoksz középiskolába,

és szerintem a különbség oka, hogy általánosba csak úgy bekerülsz kb lakóhely alapján,azt mindenkinek el kell azért végezni.

középiskolát te választod, aki nem szeret tanulni az elmegy egy gyengébbe. itt már kevésbé rágnak mindent a füledbe ez tény.de hidd el , bele lehet rázódni, ha hozzászoksz az új tanárokhoz, a stíusukhoz, mire mennek rá a dolgozatban stb

2015. máj. 31. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

mert ez már a következő szint, itt már elvárják hogy óráról órára rendesen készülj és legyél kicsit önállóbb

de meg fogod szokni, csak az elején fura, első évben én is rontottam (főleg a röpdolgozatok miatt, hozzászoktam hogy a dolgozatoknál szólnak előre)

2015. máj. 31. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:

A matek nehezebb, egész más dolgokat kell tanulni

Meg a fizika is magasabb szintű

2015. máj. 31. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehezebb, mert ha az általános iskolai szinttel tanítanának, nem lenne idő felkészülni érettségire. Sokkal több a tananyag is. És Érettségin nem fogja senki megmondani melyik témakörök lesznek a 4 év anyagából. (persze találgatni lehet, de ez sem 100%)

ÉS mi lesz majd még feljebb, ahol néha a könyvet sem mondják meg, hogy melyik kell? xD

2015. máj. 31. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!