Külföldről felvételizőként hol kérvényezhetem az érettségim beküldésének határidejének eltolását?
Kedves 1. válaszadó!
Tudom, hogy Ti június 20-a körül kapjátok meg, de azt július 9-ig simán fel tudjátok tölteni. :) Viszont július 10-én megkapott papírt nehéz július 9-ig beküldeni...
Ezért kell kérvényezni valahol, amire a választ pedig még mindig nem tudom. Ebből ügyfélszolgálat lesz, az lesz a legegyszerűbb... :/
Szóval, most, így a jelentkezés végéhez érve leírom a tapasztalataimat, hogy ha valaki talán jövőre erre tévedne, rájöjjön, hogy nincs mitől tartani. :)
1. Kérvényeztük az iskolában, hogy adják ki 9-én az érettségi eredményekről szóló igazolást.
2. Rohanás a fordítóba, este már fel is volt töltve az igazolás.
3. 14-én kaptunk egy e-mailt, hogy 16-áig fel kellene tölteni a bizonyítványt, ugyanis az igazolás a jogszabály szerint nem elfogadható.
4. 16-án ismét megkaptuk ezt az e-mailt, de mivel 17-én adták csak ki a biziket, ismét telefonálgatás az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, semmi probléma, csak amint megvan, küldjük be a felvi e-mail címére.
5. Most minden feltöltve, feldolgozás alatt, igaz, 19-e van és 20-a éjfélig lehet reklamálni, és feldolgozás utáni nap változnak a pontszámok, de valami azt súgja, minden rendben van. :)
Ui.: A barátom a felvételiző, Romániából, én pedig nagyon várom őt ide, Pestre, szeptembertől. Remélem, tudtunk segíteni, vagy legalább megnyugtatni a jövőbeli felvételizőket, mert nem kívánom senkinek a jogszabályok pontról pontra tanulmányozását, és a február óta tartó stresszt :) Legalább jövőre nekem már nem lesz olyan meglepő és ijesztő ez az egész rendszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!