Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kaphatok felvételizőként...

Kaphatok felvételizőként valamilyen támogatást? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Most felvételizek, de sajnos csak fizetős szakra jutok be, mert nagyon magasan van meghúzva a ponthatár. Az otthonomtól kb 95 km-re van az egyetem. Kaphatok valamilyen támogatást?

2014. júl. 9. 10:27
 1/3 anonim ***** válasza:

1 év után ha jól tanulsz átkerülhetsz államira.

fél év után pedig a jó eredményedtől függően kaphatsz ösztöndijat.

Ezen felül annyi lehetőséged van hogy dolgozhol vagy felveszel diákhitelt.

Nem véletlenül nem akar senki fizetősre menni.

2014. júl. 9. 11:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Gazdasági szakokon is át lehet kerülni később államilag finanszírozottra?
2014. júl. 12. 18:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne ringasd magad illúzióba. Át lehet kerülni államira abban az esetben ha valaki akit eredetileg államira vettek fel a szakodon és veled egy évfolyamra és tagozatra jár kibukik.

Akkor lesz üres állami hely ahova pályázni lehet, és azt veszik át aki a legjobb tanuló a pályázók közül és belefér a megüresedett helyekre. Szóval ha két hely van akkor a két legjobb.stb..

Mivel veled egy évfolyamon lehet hogy nem is lesz államis,akkor nincs hova átkerülni...

Gyakorlatilag ebben az esélye 0,00000005 mondjuk hogy ez pont bekövetkezik..

Fizetős hallgatónak nem jár támogatás semmi az egyetemtől, egy kivétel van de azt nem az egyetem adja a bursa hungarica ösztöndíj amit a szerinti önkormányzat ad ha ad...(nem minden önkori ad ilyet)Ez havi pár ezer..és az egyetem utalja, hajár neked ilyen.

Egyéb semmi...(előző rosszul mondja második félévtől tanulmányi ösztöndíj fizetős hallgatónak nincs..se szociális támogatás, se alaptámogatás, se jegyzettámogatás)

2014. júl. 12. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!