Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen a legjobb tanulók...

Egyetemen a legjobb tanulók hány nyelven beszélnek?

Figyelt kérdés
Mennyire vannak otthon az adott szak temajaban? Kiemelkedo teljesitmenyuk minek koszonheto? Bsc kepzesben tanulok irant erdeklodnek.

2015. máj. 21. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezernyi alapszak van. Ezekre a kérdésekre nem lehet általánosságban válaszolni.
2015. máj. 21. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:

A tanulmányi eredmények és a nyelvtudás nem feltétlenül függ össze. (Ebben az angol kivétel, mert az a szakmai tájékozódás lehetőségét, interneten való forráskeresést teszi lehetővé, hatékonnyá.) Ahogyan a tanulmányi eredmény (jegyek átlaga) és a későbbi sikeresség sem igazán szoros kapcsolat. Azok a hallgatók akik mindenből jelesen vizsgáznak általában nem igazán bizonyulnak sikeresnek később, mert az érdeklődés jellemzően speciális formában hatékony.

1. Az egyetemi és egyetem utáni sikerességben egyaránt legfontosabb tényező a motiváltság. Ha valakit igazán érdekel a szakja, akkor elmerül benne, gyakran már középiskolásként bekapcsolódik valami kutatásba egy mentor mellett. Az ilyen hallgatók kiemelkedő teljesítménye korai tudományos publikációkban nyilvánul meg, nem feltétlenül kiváló vizsgaeredményekben, de ők azok akik mesterképzésben és doktorképzésben is sikeresek lesznek.

2. Az egyetem könnyű teljesítésében (kiváló tanulmányi eredmények) a kreativitás, intelligencia, előképzettség (közoktatásból hozott széles műveltség, tájékozottság), angol nyelvismeret, jó matematikai érzék segíthet.

3. Az adott szak témájában gyakran leginkább azok vannak otthon, akik rendelkeznek valami előképzettséggel (régebben szakközépiskola, technikusképzés, újabban felsőfokú szakképzés, rokon területű diploma, vagy egyszerűen más rokonszakon elvégzett néhány félév egy másik egyetemen).

2015. máj. 22. 13:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Van aki nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem -

Aki vidéki szki-ból jött sokan vannak ilyenek

Na persze általában nem is ők a legjobb diákok, de műszaki területen tényleg nem annyira fontos a nyelv

2015. máj. 22. 14:40
 4/4 anonim ***** válasza:

igen, van ahol bőven elég, hogyha megvan az a nyamvadt középfokú és kész.

szerintem se függ össze a sok jó jegy a későbbi sikerességgel.

volt olyan csoporttársam aki tényleg képes volt mindent bemagolni, de a gyakorlaton, ahol emberekkel kell foglalkozni mindig rosszul teljesített. egyszerűen nem volt való neki ez a szakma

ez teljesen szakfüggő. ha valaki ilyen kutatásos/laboros témákban nagyon otthon van, akkor az biztos könnyebben talál majd állást a vegyész szakot elvégezve.

de aki mondjuk tanárnak megy, az hiába volt ötös végig, hogyha nem tud kiállni a gyerekek elé majd és esetleg fel se veszik sehova..

szóval ez tök változó.

egyébként aki kielmekedően teljesít, azt általában érdekli a dolog és sokat tanul.

meg én pl dolgoztam egyetem mellett, és hiába vagyok szorgalmas, nem tudtam mindig megfelelően felkészülni, mert odavoltam melózni a szabadnapjaimon is és alig pihentem ki magam stb.. sok mindentől függ

de álláskeresésnél hidd el, hogy nem nagyon a jegyeket nézik majd.. sőt.

2015. máj. 28. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!