Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mindegyik főiskolán/egyetemen...

Mindegyik főiskolán/egyetemen nehéz a matek?

Figyelt kérdés
Gazdasági szakra járok a BME-n és túl nehéz az analízis, máshol is ilyen szopatós?

2015. máj. 20. 21:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
55%
Régen sokkal nehezebb volt az analízis, mint most, már nagyon lecsökkent a színvonal. Ha megnéznél egy 20 évvel ezelőtti példasort, még nehezebbnek látnád. Persze vannak főiskolák, ahol még ennél is könnyebb, de hidd el, ez nem nehéz, csak az agyadat kellene fejleszteni kicsit hozzá.
2015. máj. 20. 21:26
 2/19 A kérdező kommentje:

Itt az első és második ZH amit írtunk:

[link]

[link]

Nagyon sokan buktunk belőle, mind alkalmatlanok vagyunk erre? :(

2015. máj. 20. 21:30
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
ez nem nehéz, csak nehéznek látszik...
2015. máj. 20. 21:53
 4/19 anonim ***** válasza:
32%
Az elsőt még én is meg tudnám csinálni, pedig még csak 11.-es vagyok
2015. máj. 21. 06:53
 5/19 anonim ***** válasza:
45%
A matek az a tárgy, ami kiszórja az alkalmatlanokat az egyetemről. Mindig sokan buknak belőle, gyakorlatilag harmadának sikerül. Ők azok akik alkalmasak mérnöknek, stb. Nem mindenki alkalmas arra, hogy lediplomázzon. Régen az volt a különbség, hogy nem vettek fel mindenkit, komoly felvételik voltak és tényleg csak a legokosabbja került be. Most nincs meg ez a rosta, mert az egyetem pénzt kap a fejek után, így felvesznek mindenkit, aztán kirostálódik akinek nem megy. Húzzál bele vagy fogadj magántanárt.
2015. máj. 21. 07:07
 6/19 Tom Benko ***** válasza:
90%
Ezeket a ZH-kat fejben kell megoldani? Mert a másodikban a két integrál, amihez esetleg le kellhet írni valami számítást is... Ha belegondolok, hogy nekünk milyen csodálatos analízisünk volt, ez mezei ujjgyakorlat. Úgy nézzél rá, hogy az analízissel megszerzed mindazon alapismereteket, amikkel a későbbiakben építkezni tudsz. Ha ez nem megy, akkor vagy bele kell húznod, hogy a hiányosságaidat bepótold, vagy átgondolni, hogy tényleg oda kerültél-e, ahol azt tanulhatod, amihez értesz.
2015. máj. 21. 08:25
 7/19 anonim ***** válasza:
82%
Ez egyáltalán nem nehéz, összes egyetemi matek közül a legkönnyebb. Nem tudom nektek lesz-e A2 vagy A3 (GPK-n van), és azok is nehezebbek, de egyáltalán nem vészesek. Lényegében csak alapszabályokat kell megtanulnod - A1-ből ez nekem egy A4-es papírra bőven ráfért - és azokat alkalmazni. Négyes/ötös simán hozható belőle.
2015. máj. 21. 08:43
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem fejben, egy A4-es papírt lehet használni.
2015. máj. 21. 08:48
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Ha gondolod, tudok ajánlani olyan magántanárt, aki a BME-n oktat...
2015. máj. 21. 10:06
 10/19 anonim ***** válasza:
25%

ráadásul ha jól látom ez már a kereszt matek, tehát eséllyel voltál gyógymatekos első félévben

akkor mi a probléma?

2015. máj. 21. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!