Szerintetek nehezebb volt az idei emelt szintű biológia és kémia érettségi a tavalyinál? Milyen ponthatárt tippeltek a vidéki orvosi egyetemeken?
azt is nézd, hogy van aki fizika érettségivel megy a kémia helyett.
meg rengetegen vannak akik tavaly érettségiztek, vagy korábban, és ők is jelentkeznek most. esetleg olyan aki már leérettségizett és csak a kémiára tanult hónapokig, más dolga nem volt.. szóval bele kell kalkulálni az ilyeneket is.
én a vidékin úgy gondolom, hogy ha 420 pontod lesz akkor már bentvagy valamelyiken.
a kémiára azt mondják nehezebb volt idén, de én akiket ismerek és most írták, 70-80% alatt nem nagyon voltak, a javítókulcs alapján. mindig vannak akik jobb gimiből/tagozatról mennek és akár 90-95%os érettségikkel mennek.
szóval biztos nagy lesz idén is a verseny.
egyébként a biosz szerintem nem volt nehéz, de ehhez tényleg ismerni kellett alaposan a tankönyveket, az apró betűs részekkel együtt..
mert az esszében a fenilketonuriás dolog is sokak figyelmét elkerülte a tankönyvben. vagy a tejcukor operon is olyan, hogyha alaposan nem tanulmányoztad akkor nem tudtad. szóval voltak buktatók de szerintem meg lehetett írni jól.
szerintem nem várható alacsonyabb ponthatár, mint tavaly
SOTE-re azért örülnék (meg még sokan) ha 420 alatt lenne
a biosz szerintem alapvetően nem volt nehéz, de akadt benne néhány nagyon szivatós feladat.
a másik tárgyam fizika volt, az szerintem az idei érettségik közül a legkorrektebb feladatsor volt, bár az utolsó számolósat inkább hagyhatták volna.
én az összes orvosira stagnálást vagy egy-két pontos emelkedést tippelek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!