Üdv! Érdekel a gépészet és az építészet is, a gépészetben leginkább a járművek érdekelnek (autók, motorok stb) szívesen dolgoznék ilyen helyeken. Az építészetben pedig házak, épületek, megtervezése érdekel. A matekkal nincs gondom, fizikából viszont kell keresnem egy tanárt mert, bár megy ugyan de a sulinkban nem tanítják valami magas szinten. Ami dilemma számomra, hogy nem tudom milyen a rajztudásom és, hogy azt mennyire lehet fejleszteni (úgy tudom építészeten van rajzalkalmassági). Most vagyok 10-es, tehát durván 1.5 évem van felkészülni. Térlátásom az jó, legalábbis a geometria elég jól szokott menni. A másik, hogy építészmérnökként mennyire lehet elhelyezkedni? Úgy tudom gépészként elég jók az esélyek fizetés és elhelyezkedés szempontjából, építészként milyen? Valamint melyik egyetem(eket) ajánljátok?
én azt hallottam, hogy építészmérnökként egyre kevesebb babér terem itthon.
én inkább a gépészmérnököt ajánlanám neked.
nálunk a suliba volt rajzból felkészítő annak aki építészmérnöknek menne. mivel neeked nincs ilyesmire lehetőséged, szerintem elég ha a fizikával és a matekkal mész tovább.
egyetemen meg egyértelműen a BME..szerintem azt írd első helyre
a villamosmérnök nem érdekel?
2015. máj. 17. 09:45
2/8 A kérdező kommentje:
Igazából minden érdekel ami matek-fizika. Az építészmérnök azért érdekel mert nagyszabású dolgokat lehet tervezni, de sajnos én is hallottam, hogy egyre többen vannak, az építőipar pedig ingadozik. Villamosmérnökként milyen az esély az elhelyezkedésre? Megéri annak tanulni?
2015. máj. 17. 11:51
3/8 anonim válasza:
Szia.
Magas építőmérnökként végeztem Debrecenben. Volt rálátásom a gépészekre és az építőmérnökökre is. A gépészek nagyon sokat fizikáznak, oda nagyon kell (dinamika hőtan géptan gépgyártás ...) Nekik is kell sokat rajzolni de a gépész rajzok másabbak mint az építészeké. Elhelyezkedési lehetőségük szerintem jók ha a gépjárműtechnikai szakirányt választod.
Éptészmérnökök: szerintem könnyebb szak. Csomót rajzolnak ..görnyednek éjszakákon át a rajztábla felett. Sokat tanulnak építészeti dolgokat (építészeti irányok ..épületek, tervezési alapelvek), de azért alapozó tárgyaik mint pl: 3 félév mechanika 3 félév matek 2 félév fizika 1 félév hőtan talán 2 jog 1 menedzsment .... de ezek szinte minden műszaki alapkzénél jelen vannak. Elhelyzkedésük sztem nehezebb, és inkább eleinte irodára veszik fel őket mint előkészítő mérnök.Előrelépni mint tervező sok idő.
Én a gépészt választanám. De ajánlom az Építőmérnöki képzést is. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz :).
2015. máj. 17. 12:44
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Annyi kérdésem van még, hogy a BME a legjobb? Mivel lennének más egyetemek amik közelebb vannak, esetleg még bejárni is tudnék, nem kellene se kolesz se albérlet, a BME-hez pedig biztos kellene.
2015. máj. 17. 13:00
5/8 anonim válasza:
Milyen más egyetemekre gondolsz?
2015. máj. 17. 22:00
6/8 A kérdező kommentje:
Veszprémben a PE-re tudnék bejárni, esetleg ami kb ugyanolyan messze van mint a BME az Győrben az SZE, de oda is kollégium vagy albérlet kellene. Tehát bejárni a PE-re vagy elköltözni a BME-hez vagy az SZE-hez?
2015. máj. 17. 22:51
7/8 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen érdemes elköltöznöd a BME-re. Úgy látom, Budapestben önmagában több lehetőség rejlik, és az egyetem színvonala sem akármilyen. Ezzel természetesen nem degradálni akarom a másik egyetemeket, csupán az én véleményem.
2015. máj. 18. 20:30
8/8 anonim válasza:
Azért a BME színvonalát nem kell az egekbe magasztalni. Most végzek itt, és simán el tudom képzelni, hogy más itthoni műszaki egyetemeknél csak a neve nagyobb a BME-nek. De ha nem így van, és tényleg ezek itt a legszínvonalasabb műszaki képzések az országban, az elég szomorú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!