Angol érettségin a hallás utáni részben elfogadják a választ, ha nem tudtam a szót helyesen leírni?
:D
elfogadják amennyiben a másik szó nem számít értelmes szónak
Hogy lehet, hogy lehet...
Vizsga alatt mindig sokkban vagyok, és hirtelen nem tudtam, hogy írják pontosan, mert nem használom gyakran. Megesik az ilyen. Amúgy 1 pont lenne. Az útmutatóban ezt találtam: "A feladatokat kizárólag tartalmi szempontok alapján értékeljük, azaz a helyesírási
hibákat csak akkor vesszük figyelembe, ha azok a válasz érthetőségét akadályozzák. Így
például elfogadhatjuk a immediately helyett a *immediatelly megoldást, de nem tekinthetjük
egyszerű helyesírási hibának azt az esetet, amikor egy másik értelmes angol szó kerül a
megoldásba (mondjuk, brakes helyett *breaks. A számok betűvel és számmal írva egyaránt
elfogadhatók. A többes számú alak (s) hiányát önmagában ne vegyük hibának."
De nem tudom, akkor a joke helyett elfogadható-e a jocke is, mivel az nem szerepel a szótárban létező kifejezésként.
Fél pont adható?
Talán középszinten elfogadható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!