Emelt töri érettségi mennyire nehéz a középszintűhöz viszonyítva?
Az első résznél nem lehet atlaszt használni (amit én magam a vizsgán tudtam meg, szóval az évszám tudásom egy jelentős részét derékba törte :D).
A második rész az esszé. A menete ugyanaz mint középszinten (pontozási szempontok, forráselemzés stb). A különbség az, hogy négy esszét kell írni és azok némileg összetettebbek.
A szóbelin pedig nincsenek előre megadott tételek. 30 témakör van és 1-1 témakörön belül több tétel is lehetséges. Hogy a témakörön belül mi a tétel, az akkor derül ki, amikor kihúzta a lapocskáit a borítékból. Nem tudom, hogy középszinten milyen, de itt a tételt kellett elmondani úgy, hogy a mondandóba bele kellett építeni a lapokon található forrásokat és képeket.
Általánosságban pedig még annyit róla, hogy tágabb tudás kell hozzá.
Amúgy szerintem nem olyan vészes, én például nem jártam külön felkészítésre, negyedik osztályt leszámítva négyes volt az év végi osztályzatom, a kis érettségik ötösök lettek és végül 75%-ra írtam meg. Nem mondom, hogy a legjobb, de az én céljaimnak megfelel. Szóval ha készülgetett rá, akkor meg lehet írni jól.
(amúgy javaslom, hogy ha van még egy kis ideje, akkor az előző évi feladatsorokból csinálgassa meg az első részeket, az esszéknél pedig nézze meg a témákat és a forrásokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!