Na, hogy ment a magyar kedves sorstársak? :D
Az eduline által megkérdezett szaktanár szerint a szövegértési feladat nem volt egyszerű, túl részletes, sok információ van benne. A hozzá tartozó kérdések pedig nem mindig egyértelműek, a 11-es feladat például okozhat fejtörést. Hiszen a "nyelvhasználati jellemzőkhöz" azt lehet írni, hogy köznyelvi, irodalomtudományi szövegekben nem megszokott a stílus.
Correct. A 11. feladathoz lövésem se volt.
A szövegértés szerintem jó lesz, egyedül a 11-es olyan nekem is, hogy fogalmam nem volt, oda mit kell írni. Azért kíváncsi leszek a hivatalos megoldókulcsra.
A szövegalkotásnál a vers összehasonlítást választottam, és csodálkozom, hogy csak ilyen kevesen. Mi a sulinkban vettük az Elégia a rekettyebokorhoz-t, volna némi emlékem róla kábé miről szól. A másik vers meg nagyon hasonlított ehhez, csak másik világháború miatt íródott.
Szerintem jó lesz. :)
miért? szerintem az érettségizők 90%-a pont leszarta, és egy szót sem tanult az egész irodalom érettségire
akár Kosztolányi is lehetett volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!