Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnáziumból szakközépbe?

Gimnáziumból szakközépbe?

Figyelt kérdés

Nem sokára végzek a gimnázium 1. évével, azonban akadt egy "kis" probléma. Nem teljesítek jól, és kellemetlenül érzem magam szinte minden órán. Általános iskolában minden fontosabb tantárgyból 5-ös, minimum 4-es voltam, gondolok itt a matekra, a nyelvtanra és az irodalomra, a történelemre és a németre.

Gimnáziumba nyelvtagozatra jöttem, nagyon szerettem a németet. (A második megjelölt helyemre reál szakra jelentkeztem a jó matek átlagom miatt.)

Azonban a jegyeim nagyon leromlottak, főleg matekból és németből. Az angol, mint 2. nyelv, úgy ahogy megy. De a német (és a matek) nem. Mindkét tantárgyból 2-es, 3-mas lettem, ami nagyon rossz, mellesleg mint említettem, kellemetlenek az órák. Ezt úgy értem, minden német órámon konkrétan lehülyéz a tanárom, ezért egyre kevesebb az önbizalmam, sőt már annyi kedvem sincs tanulni, hiszen úgy is "hülye vagyok". A matek tanárunk meg elküld mindenkit külön tanárhoz, mondván: "úgysem tudom úgy elmagyarázni hogy megértsétek", emellett bármi kérdésem lenne, nem válaszol. Tipikus: "Nem érted? Akkor lapot elő!"

A már többször is említett kellemetlen érzésről annyit még: azért nem mentem át hamarabb másik suliba, mert azt hittem, hogy csak bele kell szoknom (ami ugye nem sikerült)...

Szóval eme hosszú (és talán érthetetlen) megfogalmazás után az lenne a kérdésem: Lenne e értelme átmenni egy rendészeti szakközép iskolába év vége után? Újra kéne járnom a 9. osztályt?

Előre is köszönöm! :) 15/L

2015. ápr. 28. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Évet kell ismételned.

Egyébként ott is ugyan olyan nehezek a közismereti tantárgyak. Anyival lenne könnyebb, hogy másodjára tanulod és lesz egy kis előismereted.

2015. ápr. 28. 19:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Tehát akkor semmi értelme? :/

Csak olyan rossz minden nap arra kelni, hogy milyen rosszul döntöttem... :(

2015. ápr. 28. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy másik gimibe, ott nem kéne újra járnod a kilencediket
2015. ápr. 28. 20:17
 4/4 A kérdező kommentje:
A környéken még két gimnázium van. Az egyikről nagyon rosszakat hallottam, a másik pedig nagyon pénzes, ebből kifolyólag nem szeretnék oda menni. (Igaz, ide jelentkeztem reálra, de az csak egy biztosíték volt)
2015. ápr. 28. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!