Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz így a töri...

Mennyire nehéz így a töri érettségit (középszinten) olyan 70-75%-ra megírni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szigorú tanárunk van/volt,így is 4-es,5-ös jegyeim voltak nála. Mivel 2 tárgyból is emeltezek + közép magyarnak is jól kell sikerülnie,főleg azokra készülök. A gyakorolt tesztes részek 73-85% körülire sikerültek,az esszé nélkül...Sajnos ez utóbbi rész viszont nehezebb. A szóbelire lesz kb,másfél hónapunk még készülni,de írásbelire nem tudom mennyire kell alaposan átismételni?

2015. ápr. 12. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem teljesen reális cél, ha tudod használni az atlaszt és van józan eszed, nem olyan nehéz :)
2015. ápr. 12. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig utáltam a történelmet és sosem voltam belőle jó (általában 3-as, ha jobban megerőltettem magamat 4-es). És ha jól emlékszem 76%-os lett középszinten. Szóval tényleg nem nagyon cucc.
2015. ápr. 12. 18:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
*nagy
2015. ápr. 12. 18:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2015. ápr. 12. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Mindig is utáltam a törit, mert szerintem nem is úgy volt sok minden. Órákra nem készültem, dolgozatokra is alig. Érettségi előtt egy hónappal viszont megembereltem magam és nekiálltam tanulni. Semmit nem dolgoztam ki, azzal csak az idő megy el. Inkább elkezdtem a könyveket és füzeteket olvasni. Bejelöltem, hogy mi kell. Persze átnéztem az elmúlt évek írásbeli feladatainak megoldásait is. Érettségim 5-ös lett, 80 %. Szóbelin szerencsém volt (Athéni demokrácia), írásbeli elment. Esszé olyan volt, ameddig el sem jutottunk a tananyagban, ezért gyors kiírtam legalább az évszámokat az atlaszból. Nehogy be kelljen csukni, mint az egyik feladatnál. Egyébként én ott sem csuktam be :)
2015. ápr. 12. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha megcsinálod a szóbeli tételeket azok nagyjából lefedik az esszétémákat is. :)
2015. ápr. 12. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, leginkább esszét kell meg megtanulni írni a többi tippmix
2015. ápr. 12. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem nehéz, én kémia tagozatos gimibe jártam, tehát nem a töri volt a prioritásom, nem tanultam magam halálra az érettségire és 82% lett. Az atlaszban minden benne van, a tesztes rész meg kb csak egy IQ teszt, alig kell hozzá konkrét tárgyi tudás.
2015. ápr. 13. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!