Mit csináljak? (Matek vagy magyar faktra menjek? )
Akkor van ezeknek értelme, ha emeltezni akarsz vmelyikből. Na most a magyar emelt egy nagy sz0pás, rettentő szubjektív a pontozás, szinte nem hallottam még jót róla. Gazd. menedzsmenten pedig igencsak fog kelleni a matek. Megbántani meg nem szeretnélek, de az kommédiával semmire nem fog menni...
2010. febr. 19. 22:36
kommédiával semmire nem mész....
maradj a mateknál
2010. febr. 19. 23:08
3/12 A kérdező kommentje:
Értem! Tudtok ajánlani mást a kommédián kivűl, ahol hasznát veszem a jó kommunikációs készségemnek?:S Szerintetek a pszichológia jó választás(nem kattan be az ember egy idő után?)?:S A Kommédiát miért húzza le mindenki tényleg nem ér semmit?
Azért húzzák le, mert tényleg semmit nem lehet vele kezdeni, max. valami kemény protekcióval... Ismerős is most diplomázott, fogalam sincs egyáltalán hova jelentkezzen dolgozni...
Jó kommunikációs készség alatt konkrétan mégis mit értesz? Mitől olyan kiemelkedő szerinted?
2010. febr. 19. 23:54
5/12 A kérdező kommentje:
Mitől vagyok kiemelkedő? A tanáraim és az ismerőseim mondják... A suliban is minden hónapba írok cikkeket a suliújságba, de, hogy pontosan miért mondják, hogy kiemelkedő vagyok azt pontosan nem tudom. Állítólag jól fogalmazok és érdekesek a cikkeim. Meg nagyon érdekel a kommunikáció és a média.
Gimnáizumi koromban, én is rendszeresen írtam a suliújságba, nyertem egy-két verspályázatot, és magyartanárom jóvoltából egyszer írhattam a kerületi lapba. Ezek fényében a magyar érettségin 62%-ot értem el, úgy, hogy a fogalmazásaim elég rendesen le lettek húzva.. Szerintem a matekot válaszd.
2010. febr. 20. 00:09
Aha, szóval inkább az újságírás felé hajlasz? Így mindjárt más. Nézd, kommédiával komolyan semmire nem mész, ha egyszer pl. a cikkeid jók, inkább újságokhoz kéne bepróbálkoznod vagy pl. evvel kapcsolatos OKJ-t végezned. De pl. meg jó kommunikácóival ügyvéd is lehetsz, de hát már abból is túlképzés van... Sok szakmához kell jó kommunikációs készség ésazon a területen is pubblikálhatsz, amihol dolgozol, nem feltétlen kell ehhez kommunikációra meg pszichológiára menni.
Vag yteszemazt olyan is van, hogy intézményi kommunikátor okj, avval esetleg szóvivőként is elhelyezkedsz... Utána kell az ilyenek nézni.
2010. febr. 20. 00:12
8/12 A kérdező kommentje:
Értem köszi a válaszokat! A matekkal milyen szakra jelentkezzek? A gazd. menedzsment jó?
Jónak jó persze, de ezer és egy helyre jó (kell) még. Pl. nálunk turzmuson is fingatják a népet a matekkal, 1. félévben a deriválással-integrálással küszködtek embertelen sokan, a fél évfolyam vizsgázni se vizsgázhatott, a vizsgázók egy része meg megbukott. Nekem 2 év matekfakultáció után semmi gondot nem jelentett 5-ösre írni.
2010. febr. 20. 00:36
Menjél matek faktra, ha van eszed a matekhoz, azzal többre mész.
2010. febr. 20. 12:43
Kapcsolódó kérdések: