Megszűntetnétek valamit az magyar közoktatásban valamit?
Tisztában vagyok vele, hogy dolgozni csak a megfelelő szakmai tudással lehet. Viszont szerintem egy kicsit lejjebb lehetne venni a követelményből, kevesebb órát kellene egy nap tartani. Kérlek, indokoljátok meg, hogy Ti mit változtatnátok!!!
Köszönöm!!!
Meg. A temérdek, felesleges, értelmetlen, az életben soha fel nem használható lexikális tudást, amit elvárnak kivétel nélkül minden diáktól, hogy megtanuljon.
Szakközépiskolában az érettségitantárgyakon és a szakmai tantárgyakon kívül minden egyebet eltörölnék, aminek semmi köze az adott szakmához, és inkább gyakorlati órákból lenne több, mivel manapság mindenki baromi jól tudja, mi a baja például egy autónak, csak éppen szakképzettsége nincsen, mert a 4 év alatt éppen semmit nem tanult, csak csupa értelmetlen számításokat.
Megszüntetni nem, inkább átalakítani.
Egyrészt a felesleges magolás helyett arra tanítsanak, hogy átlássák a diákok az összefüggéseket, gondolkozzanak. Nagyobb hangsúlyt fektetnél a természettudományos tárgyakra és a nyelvekre (legyen csak egy nyelv, de az mindennap jó nyelvtanárral), és persze gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat.
Éljenek az utópiák :D
nagyon kevés a követelmény. régen kb 5x annyit tanultak mint most. anyukám mesélt neki milyen dolgozatokat kellett írnia hogy 5ös legyen és közel sem annyit mint nekem most aki szintén ötös...
csak egy suliutáló általános sulis vagy, még nem tudod miért is kell tanulni..
Nem szüntetnék meg semmit. Kell a lexikális tudás, mert arra alapozunk. Viszont minden napra tennék tesit, mert borzalmasan néz ki a tini korosztály, semmi izom nincs rajtuk.
Emellett gondolkodni, érveli tanítanám a diákokat.
Emelném a történelemoktatás elvárásait, mert abszurd, hogy fogalmuk sincs alapvető dolgokról, és a napi politikában könnyebb átverni egy olyan embert, akinek lövése nincs a történelemről.
Kitérnék az állampolgári jogok és kötelességek tanítására, mert arról szintén fogalma sincs a legtöbb embernek.
És persze a szakmai órákat is növelném szakközépben. Teljesen nyugodtan benn lehet egy tizenéves délután is akár estig a suliban, semmi baja nem lesz tőle. Én is szakközépbe jártam, nem volt ritka, hogy este kilenckor mentem haza, de meg is lett az eredménye. Abszurd, hogy most azon sírnak a szakközepesek, hogy háromig benn kell lenni és az sok.
Mindenkinek köszönöm!
Priviben írtam azoknak, akiknek szándékoztam, továbbra is jöhetnek kommentek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!