Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Matek érettségi nélkül?

Matek érettségi nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén nem igazán ment eddig a matek és valószínűleg ezután sem fog, szóval azon gondolkodom, hogy igényelek felmentést matek érettségi alól viszont így nem tudom, hogy a továbbtanulásnál ez mennyire fog számítani.

Tudnátok olyan szakokat írni ahová ne kell a Matek érettségi?

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. márc. 31. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Nekem sincs matek érettségim, csak nekem tényleg indokolt volt a felmentés. Ennek ellenére pénzügyi és számviteli ügyintézőnek tanulok.

Amúgy szerintem mindenhova kell. Legalább egy kettest megpróbálhatsz. Úgyis átrugdosnak.

2015. márc. 31. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Úgy tudom, mindenhová szükséges egy matek érettségi. Keress inkább egy OKJ-s képzést.
2015. márc. 31. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Igényelek"- ez nem egy hentesbolt, hogy kérek egy kiló lapockát. Szakértői vizsgálat dönti el, hogy diszkalkuliás vagy-e, de az nem arról szól, hogy nem igazán megy a matek. Akkor az alapvető számfogalmak, még a 100-as számkörben is, nagyságrendek, mértékegységek hiányoznak, a mindennapi élet alapszámolásai.

Egyébként bőven van olyan szak, ahova nem kell matekérettségi.

2015. márc. 31. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Matekból felmentést nem csak úgy igényelünk, aztán kapunk, mint az útlevelet. Hivatalos bizottsági határozat, melynek az átfutása is egy jó tanév, de minimum hónapok. És persze egy jól megalapozott indok kell hozzá, pl: Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság hivatalos határozata, amit részletes vizsgálat és felmérés előz meg.
2015. márc. 31. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

egy kettest össze tud szedni mindenki, a függvénytáblával.

csak tudni kell mi hol van.

olyan szakot válassz, ahol nem felvételi tárgy a matek, és akkor nem számít a jegy, ha duplázol a felvételi tárgyaidból:)) sok ilyen van ahova nem kérik

2015. ápr. 1. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!