Matek érettségi nélkül?
Sziasztok!
Idén nem igazán ment eddig a matek és valószínűleg ezután sem fog, szóval azon gondolkodom, hogy igényelek felmentést matek érettségi alól viszont így nem tudom, hogy a továbbtanulásnál ez mennyire fog számítani.
Tudnátok olyan szakokat írni ahová ne kell a Matek érettségi?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem sincs matek érettségim, csak nekem tényleg indokolt volt a felmentés. Ennek ellenére pénzügyi és számviteli ügyintézőnek tanulok.
Amúgy szerintem mindenhova kell. Legalább egy kettest megpróbálhatsz. Úgyis átrugdosnak.
"Igényelek"- ez nem egy hentesbolt, hogy kérek egy kiló lapockát. Szakértői vizsgálat dönti el, hogy diszkalkuliás vagy-e, de az nem arról szól, hogy nem igazán megy a matek. Akkor az alapvető számfogalmak, még a 100-as számkörben is, nagyságrendek, mértékegységek hiányoznak, a mindennapi élet alapszámolásai.
Egyébként bőven van olyan szak, ahova nem kell matekérettségi.
egy kettest össze tud szedni mindenki, a függvénytáblával.
csak tudni kell mi hol van.
olyan szakot válassz, ahol nem felvételi tárgy a matek, és akkor nem számít a jegy, ha duplázol a felvételi tárgyaidból:)) sok ilyen van ahova nem kérik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!