A Pannon Egyetem kollégiumaiba mennyire nehéz bejutni?
Idén felvételizek a Pannon Egyetemre és az a nagy félelmem, hogy mivan ha nem vesznek fel kollégiumba? sajnos nincs pénzem albérletre:/ mert a koleszok amiket eddig néztem tanulmányi átlag alapján döntik el, hogy felvesznek-e vagy nem és hát nem voltam valami fényes tanuló a középiskolában. Legjobban a Jedlik Ányos Szakkollégium tetszik, oda mennyire nehéz bekerülni?
Illetve mennyi az esély arra, hogy egyik koleszbe se vesznek fel?
Engem eőfordult, hogy nem raktak be koliba adott félévben vagy pedig norvemberben szóltak, hogy van hely. Fogalmam sincs, hogy mi alapján rangsorolnak. Nálam rosszabb tanulók is kaptak helyet, pedig nem voltak rászorultabbak vagy messzebb lakók. Ha nem vesznek fel, akkor sajnos marad az albérlet, ami nem olcsó mulatság. 4 év alatt, amíg odajártam, majdnem mindegyikben laktam. Legfelszereltebb a Központi és a Magister. A Magistert viszont nem igazán ajánlom, ha aludni is tervezel. Én nem sokat tudtam ott, majdnem ki is buktam. Állandóan ment a buli, nem is hallkan. Igaz, hogy lepusztult, de én legjobban a Várban és a Telekiben éreztem magam. Jedlikben bevallom, hogy nem voltam, ám oda csak az elit tanulók kapnak felvételt. Abban a koliban elvárják az iskola utáni elfoglaltságot, projektet is.
Nem akarlak megijeszteni, elvenni a kedved, de én a Pe esetében a kolitól félnék a legkevésbé. Inkább az ügyintézés színvonala és az oktatás - követelés közötti kapcsolat miatt aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!