Milyen középiskola lehet az amelynek az intézményi tanulmányi átlaga 2, 01?
Aki iskolában dolgozik tudja, hogy a tanulmániy átlagot főleg évfolyam és intézményi szinten kozmetikázni szokták-az intézmény saját érdeke hogy minél jobb legyen az átlag.
Na most itt van ez: 2,01
Még néhány adat (szintén az iskola hivatalos statisztikái, melyet a KIR intézménytörzsbe is jelent):
tanulók száma 380
ebből legalább 1 tárgyból 1-es osztályzattal rendelkezik 320 tanuló
5-nél több tárgyból rendelkezik 1-es osztályzattal 88 tanuló
És mindez magániskola, amely még pénzt is kér havi szinten a szülőktől (az más kérdés ki fizet ki nem, mert aki nem fizet azt se rúgják ki hiszen az államtól a tanulók után járó fejkvótát így is úgy is kapják)
Milyen iskola lehet ez?
Nem abban az értelemben kérdem hogy melyik iskola, azt tudom.
De ki az az őrült (ezek szerint 380 ilyen őrült van) aki egy ilyen helyre viszi a gyerekét-és még külön fizet is érte?
Mert ha szar színvonal kell, azt megkapja bármely átlag helyen és még fizetni se kell.
Ja még mielőtt valaki benyögné hogy biztos speciális képzést nyújtó vagy fogyatékos iskola... nem, nem az.
Egy mezei NAT-os középiskola, 14-18 éves korosztállyal (s többszörösen bukott bőven túlkoros tanulóktól most tekintsünk el)
gondolom azt hiszi a szülő, hogyha ilyenbe rakja a gyerekét, akkor a pénz miatt jó oktatást fog kapni.
hát tudjuk hogy nem így van
ha okos lenne a gyereke, akkor felvehették volna egy jobb suliba, ahol a színvonal sem itt van.
mi nem vagyunk valami gazdagok, mégis sikerült felvételt nyernem az ország egyik legjobb sulijába. amikor beiratkoztam akkor országosan a 6. volt
az osztályátlag 4,5 körül volt, és így is leszidást kaptunk akkor az ofőtől, mert messze alulmaradtunk a többi osztálytól
ezzel csak azt akarom mondani, hogy akinek tényleg értelmes a gyereke, azt felveszik normális helyre.
az a szülő meg aki csak beiratja, meg pénzeli az ilyen semmilyen iskolát az így járt..
"gondolom azt hiszi a szülő, hogyha ilyenbe rakja a gyerekét, akkor a pénz miatt jó oktatást fog kapni. "
nem, szerintem teljesen más van a háttérben. szerintem a szülő azt hiszi (és jól hiszi sajnos) hogy itt majd mindent elnéznek a gyerekének olyanokat amiért máshol 100x kirúgnák.
állandó hiányzások késések a tanár elküldése a p**ba veréssel fenyegetése kábítózása wc-ben lopsá-normál helyen ezekből nemhogy kirúgás hanem még rendőrségi-bírósági ügy is lehetne.
itt meg semmi.
ha fizet a szülő mindent elnézünk csak el ne vigye innen a gyerekét hiszen pénz pénz pénz! Más úgyse számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!