Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mivel lehetne motiválni mind...

Mivel lehetne motiválni mind a segítőket és korrepetálásra szorulókat, hogy bejöjjenek a korepetálásra?

Figyelt kérdés
Egy projeketet szeretnénk megvalósítani egy kurzusra az egyetemen csak elméletben kell megvalósítani kortárs korrepetálás lenne általános iskolásoknak.a közös kirándulásra gondoltunk iskolai napon de úgy halottam ilyen már nincs hogy iskolai napot csak úgy odaadnak ez tényleg így van? És ez a délután négy óráig bent kell maradni dolog ez hogy van pontosan vagy hogyan valósul meg a gyakorlatban? Már rég jártam általános iskolába. :)
2015. márc. 27. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi motivál egy gyereket a tanulásra? Ha hasznát is látja...

Elkaszáljuk a gyereket már 8.ban aztán annyi is volt a matematikai készsége, mert tuti biztos, hogy középiskolában ki se fogja nyitni a könyvet.

Százalékot se tudunk számolni, ezek meg mérlegelvre vezető bonyolult szöveges feladatokat akarnak csináltatni velük.

2015. márc. 27. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ennél valami reálisabb ötletet találjatok ki. Hogy akarsz kiránduláson korrepetálni? Az igazgató elvileg elengedhetné a gyerekeket egy napra, de kik vigyáznának rájuk? És hogy választanátok ki a résztvevőket? Egy napnyi korrepetálás amúgy se ér semmit.
2015. márc. 27. 14:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem a kiránduláson akarunk korrepetálni hanem az iskola keretein belül délután napköziben vagy egyéb foglalkozás keretein belül. És akik a segítők illetve akik részt vesznek a korrepetáláson egy bizonyos mértékben mondjuk 4-5 ször azokat elvinnénk tanulmányi kirándulás címen valahová egy tanítás nélküli munkanapon tehát iskolába menés helyett eljöhetnének kirándulni és ez lenne a motiváció arra hogy a korepre bejárjanak.És nem egy nap lenne a korrepetálás hanem akár mindennap délután. A kérdés hogy az igazgató elengedhet e egy iskolai napon minket. (tanítás nélküli munkanap címen)
2015. márc. 28. 10:49
 4/6 A kérdező kommentje:
És a napközis tanár és mi lennénk a "felügyelők".
2015. márc. 28. 10:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy napra elengedhet. De én mondjuk nem tartom megfelelő motivációnak a kirándulást a korrepetáláshoz, a kettőnek valahogy össze kell függenie. Ne az menjen korrepetálásra, aki kirándulni szeret, hanem aki rá van szorulva. Ráadásul pont azokat vennétek ki egy napra az iskolából, akiknek amúgy is gondjuk van a tanulással. A motiváló erőnek a jobb tanulmányi eredménynek kéne lennie, nem valami jutalomfalatkának.
2015. márc. 28. 11:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem de a segítő felsősöknek az miért jó ha az alsósnak jobbak lesznek a jegyeik nem hiszem, hogy általános iskolában vagy akár gimiben vagy bármilyen iskolában ez motiváció lenne hogy segíthet igen ez a rejtett cél de én azt sem hiszem hogy általános iskolában a gyerekek rendelkeznek olyan belátással hogy bemegyek mert ez az én hasznomra válhat maximum majd ha jár és látja hogy haszna van az az könnyebben megy neki a tanulás stb. de az hogy megvan hirdetve a projekt és nem jön be senki mert áá tanulni kell szóval szerintem hogy egyáltalán bejöjjenek és megnézzék arra kéne motiváció meg a segítőket is kéne valahogy jutalmazni hogy ezzel töltik az idejük. Szerintem ha év vége felé egy napot elvisszük őket azzal nem hiszem hogy ki esnek a tanulásból annyira év végén már nem igazán folyik nagy tanítás. Valami tanulmányi kirándulásra gondoltam ami hasznos is de mégsem tanulás. Kötelezővé meg nem hiszem hogy szeretnénk tenni hogy a tanárok eldöntik ki az akinek szüksége van rá és akkor a többi meg addig kint játszhat amíg ők tanulnak.Köszi a tippet hogy a korrepetáláshoz kapcsoljuk ezen elgondolkozom nem tudom egyenlőre mi lehetne olyan motiváció ami a korrepetáláshoz kapcsolódik.
2015. márc. 29. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!