Az emberek között miért terjedt el az a sztereotípia, hogy az egyetemisták ingyenélők, végigbulizzák az egyetemi éveket és semmirekellő diplomások lesznek?
Figyelt kérdés
Oké, vannak ilyen szakok, de orvostanhallgatókra, jogászokra, mérnökökre, TTK-sokra is mondják, holott ezeken a szakokon (meg még biztos van más szak is), ha valaki nem tanul, akkor nem tudja az egyetemi éveket végigbulizni, mert nem sikerülnek a vizsgái és ez ilyen egyszerű. Ha meg valakinek jól sikerülnek a vizsgái, nem mindegy, hogy mennyit bulizott, nem bulizott?! Attól, hogy valaki heti 1-2x elmegy a barátaival, még tanulhat sokat és lehet jó orvos, ügyvéd, mérnök stb... Ennyire irigyek az emberek az egyetemistákra?2015. márc. 20. 17:24
1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként vicces, mikor szidják kommentben az egyetemi hallgatókat, miközben egyetemet végzett tudósok nélkül az emberiség már rég kihalt volna kanyaróban, leprában, himlőben és egyéb betegségekben.
2015. márc. 20. 17:28
2/6 anonim válasza:
Igen irigység. A saját elrontott életük miatt. De olyan is van, aki teljesen komolyan gondolja, hogy csak az a munka, "amitől piszkos lesz az ember keze"...
3/6 A kérdező kommentje:
Kommentekből nekem pedig az jön át, hogy hiába mondják a diplomásokra, hogy beképzeltek, a fizikai munkás dolgozók sokkal nagyképűbbek. Konkrétan megvetik, lenézik azt az embert, aki nem fizikai munkával keresi a kenyerét. Jobban, mint fordítva.
2015. márc. 21. 10:57
4/6 anonim válasza:
Egyszerű:
Az emberek többsége buta, vagy irigy mások sikereire..
Ha te magad sikereket érsz el, mások nem azt fogják nézni, hogy mennyi időt, energiát fektettél bele, hanem a lakást, autót, tv-t stb. amit megvettél az elért eredményekből..
Senki nem fogja azt mondani, hogy "bárcsak én is ennyit dolgoztam volna", sokkal inkább azt mondják "bárcsak nekem is ilyen házam lenne..."
5/6 anonim válasza:
Nem csak a felsorolt szakokon van ez így. Az, hogy egy egyetemi szak könnyebb, és lenne lehetőség szétinni az agyunkat, nem jelenti, hogy élünk is vele.
6/6 anonim válasza:
Miskolcon kemeny alkoholizmus jellemzi elsosorban a mernokoket. Ez nem sztereotipa. Ez teny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!