Műszaki egyetemre milyen laptopot? Szükséges?
En nem vennek olyan szupert mert elso evben ugysincs semmi ami indokolna. Aztan beut egy fejlesztes azt semmit se er a 150k-s laptopod.
Hasznalt macbook airem van, azt konnyu cipelni jo olcso, aki mindenhova cipeli az alienware gepet hamar leszakad a hata
Ebayrol vettem egy evest harmad aron, es nem akad rajta se a vem se a cad.
Eletem vetrle volt nagyon patent
Változó, igényektől függ. Van, aki túléli az egyetemet egy 110 ezres kis alap géppel és van aki nyűglődik a 200 ezres laptopjával is.
Számomra laptop vásárlásnál fontos volt a nagy képernyő. Sokkal kényelmesebb így rajzolni. Fontos volt mérnökként, hogy legyen numerikus billentyűzete és fontos volt, hogy megbízható darab legyen, illetve ne recsegős/ropogós műanyagból legyen.
Első évemre megörököltem egy akkor 4 éves HP-t, amit még én is nyüstöltem 2 évig. Alap szervizen (akksi csere, töltő csere), néhai takarítás igényen és zsanér cserén kívül semmi baja nem volt, dehát kiörögedett na. Most harmadik éve van egy saját H(isztis)P-m. A régi még mindig működik, az egy terminátor, szórakozásra továbbra is kiválóan alkalmas.
A jelenlegi, mint említettem 3,5 éves mostmár. Nettó 160 volt újonnan. Kapott az utóbbi egy évben SSD-t és a 4 giga memóriája mellé még 4-et. Egy akksi csere is kijárt már neki, úgyhogy nem mondom, hogy nem költöttem rá, de nagyon meg vagyok vele elégedve, soha nem hagyott még sz*rban és lehet gyilkolni egyszerre Civil 3D-vel, Matlabbal, meg minden finomsággal, miközben egy monitoron rajzolok, a laptop kijelzőn meg más fut.
Nekem ennyi tudás bőven elég, valaki kevesebbel is beéri, valaki ennyivel sem. :)
A nagy képernyőnek csak annyi a hátránya, amennyi az előnye, hogy nagy... :D Nehéz cipelni, de mivel jegyzetelni gyakorlatilag lehetetlen laptopon, ezért csak unalmas és kötelező órákra, avagy konzultálni viszem, így kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!