Mit szóltok ahhoz hogy jövőre 300 lesz a minimum ponthatár a főiskolai felvételikhez?
szerintem ez teljesen reális, ha jók a jegyeid és írsz egy jobb érettségit, simán megvan
aki meg ezt nem tudja teljesíteni, az az egyetemet se tudná megcsinálni
Esküszöm egyre jobban kezdek belefáradni ennek az országnak a f**zságaiba.
MIért? MErt képtelen vagy értelmezni, ami le van írva a felvi-n? Ja, tényleg, az ország a hibás.
AMúgy egy kicsit a felvételi pontszámok is megtévesztőek. Nem feltétlen jobb az akinek több pontja van. Sok ilyennel találkoztam már egyetemen. Volt osztálytársam is aki majdnem 400 pontot kapott és közben hót hülye. Csak bemákolta az emelt törit. Mondjuk az nem annyira nehéz. De a többi kb szar lett. DE mondjuk BTK-ra ment, ott úgy megy át a vizsgákon, hogy nem is tanul. Mondta, hogy azt se tudta mi az anyag, csak beszélgetni kellet ami eszébe jutott.
Meg bőven akad olyan is aki 280 ponttal jobb mint a 350-360-as. Tehát ez a pontszámítás egy hülyeség igazából. A megoldás, hogy visszahoznák a felvételit, mint 10-15 éve. Ott tényleg a megfelelő kompetenciát mérnék.
hű, utolsó, nagyon el vagy tájolva. Én felvételiztem 95-ben a régi rendszerben. Kompetencia? Miről beszélsz????
Az írásbeli közös érettségi-felvételi dolgozat volt, gyakorlatilag olyan, mint most a kétszintű érettségi, ami azt jelentette, hogy egy jóval nehezebb feladatsort kaptak a felvételizők, két példányban megírták, egyiket a tanára, másikat a felsőoktatási intézmény javította. A ponthatárok egyformák voltak azoknak, akik ezt írták, meg akik a simát... így aztán nálunk pl minden felvételiző hármas lett fizikából, minden nem felvételiző meg négyes... ha most valaki közülünk jelentkezne, előnyben vannak a gyengébbek közülünk.
A szóbelire meg nem volt elég a középsulis tananyag, nekem a diplomás ápoló szakra főiskolai tankönyv volt megadva szakirodalomnak... ahhoz, hogy ott a fősulin majd tankönyvem lehessen, előre be kellett vágnom, sok értelme volt, mi?
Ennek mi köze a kompetenciához?
Arról nem beszélve, hogy én olyannal szóbeliztem, aki orvos házaspár gyereke volt, apu tanított az adott fősulin MAx pontot kapott, meg se szólalt fizikából...
Milyen kompetenciát mért ez a felvételi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!