Magántanulóként lehetséges sikeres érettségit tenni?
Jövő évet magántanulóként szeretném kezdeni, de mindenki azt mondja nekem hogy nem fogok tudni leérettségizni és képtelenség lenne így tanulni. Nem vagyok egy kitűnő tanuló, hanem csak közepes. De ez nem volt így mindig... ebben az évben hihetetlenül leromlottak a jegyeim olyan szinten, hogy van ami a kettes alját súrolja. Ennek az egyik legfőbb oka hogy elment minden életkedvem és nem akarok suliba menni mert nagyon stresszes, feszült és ideges vagyok minden nap. Néha már sírni tudnék. Amikor viszont itthon vagyok, például hétvégén, akkor be tudom osztani rendesen az időmet hogy tanuljak... mostanában kénytelen vagyok tanulni mert árnyéka sem vagyok az eredeti önmagamnak. Anyukám azt mondja, hogy szerinte is képtelenség leérettségizni ha valaki magántanuló mert nem lehet rendesen tanulni. Azt mondta, hogy azért kell bejárnom mert akkor megragadnak bennem a dolgok amiket a tanárok mondanak. Ez nálam nem igaz, mivel vizuális típus vagyok és bárki bármit mondhat nekem ezerszer ha én azt nem ülök le, olvasom el és tanulom meg.
Úgyhogy a kérdéseim összefoglalva:
Lehetséges leérettségizni négyes ötös szinten ha valaki magántanuló az utolsó két évében?
Hogyan magyarázhatnám el anyukámnak hogy nekem ez sokkal jobb lenne, mert be tudnám osztani az időmet és nem lennék folyamatosan feszült?
Szerintetek rossz döntés ez? Mindenki azt mondja hogy vagy nyugodt napjaim lesznek de nem lesz érettségim mert nem tudnám megtenni, vagy pedig stresszes leszek az iskolában ugyan így ahogyan most viszont lesz érettségim...
Az a kerdes, hogy tudsz-e onalloan tanulni. Az oke, hogy hetvegen leulsz, de magantanulokent nem leszel rakenyszeritve, hogy orarol orara, naprol napra tanulj mint eddig. Ha ez megy, akkor semmi problema nem lesz.
Szerintem nekem sokkal jobban menne igy a tanulas, tobb idom is lenne. Borzaszto, hogy ott kellett lennem 8-14 oraig minden nap. Es akkor ugye ezek utan tanulj, csinalj hazi feladatot, legyen idod a pihenesre, hobbijaidra stb. Nem hatekony az biztos. Ram sem ragadt tul sok dolog az orakon hiaba figyeltem.
Az egyetem szerintem sokkal lazabb, kotetlenebb, kevesebb stresszel jar, ha valaki folyamatosan tanul. Persze vannak olyan szakok ahol megszakad az ember, de nyilvan te ismered a kepessegeid hatarat, az elozo hozzaszoloval ellentetben en nem gondolom, hogy a felsooktatas kilove az alapjan amit irtal.
Igen. Magántanulóként is lehet sikeresen érettségizni.
Én is magántanuló voltam és 4,4-re érettségiztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!