Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanácsot kérnék továbbtanulás...

Tanácsot kérnék továbbtanulás ügyben! Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nagylányom lassan gimnáziumi továbbtanulás előtt áll. Majd később orvos szeretne lenni. Eddig úgy gondoltuk menjen egy erős gimnáziumba /pécsiek vagyunk/, angol szakra. Egyik volt tanára szerint ez butaság, hacsak nem akar később anglisztikára menni. Szerintetek mindjárt érdemesebb biofizika vagy biokémia szakra mennie? A tanárnő szerint egy nyelv szakon gyengék a reál és természettudományi tárgyak. Nem elég ha később veszi fel ezeket fakultációként? Különben nulla az esélye a bekerülésre?
2010. febr. 15. 16:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az esetek nagy százalékában változik a pályaválasztás. Nem akarok személyes példát mondani, de én 180-fokot fordultam...

Ha nagyon fanatikus, és valójában érdekli őt, akkor érdemesebb lenne egy ilyen biosz-kémia szakra mennie, mert sokkal könnyebb dolga lesz érettségin. Angol szakról is lehet menni orvosira, de akkor nem fog megkapni annyi segítséget, mint ha reál szakra menne, és azért nagyrészt egyedül kellene tanulnia, ami azért nehezebb.

Az is előfordulhat, hogy elmegy egy ilyen humán suliba, majd megutálja az egész biológiát meg kémiát. (ált így szokott lenni. Jól hangzik az orvosi munka, csak senki nem lát bele...)

Ha ez így lesz, még mindig elmehet máshova...

2010. febr. 18. 19:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is angolos osztályba járok, már két éve. Nem vagyok biztos benne, hogy megérte ide jönni.

Bár azt mondod szorgalmas a lánykád, tehát lehet, hogy majd fakton jól meg tudja tanulni, esetleg szakkörök, magántanár..

És szerintem erősen érdeklődjetek, mert nekünk a két év alatt még híre sem volt biológiának. Csak angol, angol és angol..

2010. febr. 25. 01:09
 13/16 A kérdező kommentje:
A 01.09 -től kérdezném, hogy te melyik gimnáziumba jársz?
2010. febr. 25. 10:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Pesti vagyok. Pesterzsébet, Nagy László Gimi.
2010. febr. 25. 19:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Na mi lett végül?:d
2010. nov. 1. 09:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Na végül úgy néz ki, hogy a következő lesz a sorrend! Egy gimnáziumon belül 3 osztályt is megjelölünk majd. Azért mert a lányom nagyon beleszeretett ebbe az iskolába. Jártunk nyílt napon és jár előkészítőre, ahol legalább pár tanárt már látott is tanítani. Elsőként az angol, aztán az általános vagy a bio-kémia szakot. Pont a nyelv nem valami erős ebbe a suliba állítólag. De ez nem azt jelenti, hogy csak angol, angol és angol van. Csak fél osztály indul angol tagozaton úgyhogy az nem túl sok. Biológia-kémia szakon pedig a matek felvételi eredménye dönt, tehát ott nincs szóbeli sajnos. Tehát ez megint szerencse kérdése, mivel itt is fél osztály indul csak. Az iskola egyébként egy jó alapokat adó gimi, ahol erős a matek, kémia, fizika és a biológia. Akármelyik osztályba is megy, mehet kémia és egyéb szakkörökre tehát ez a része megoldható szerintem. A nyelvet meg úgy erősítjük, hogy Angliába küldjük a nyáron /tavaly is ment és imádta!/nyelvet gyakorolni. Szerintem az ér a legtöbbet ha egy olyan iskolába megy amit szeret és akkor nem lehet baj. Mindenkinek köszönöm a válaszát és a segítségét!
2010. nov. 21. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!