Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanácsot kérnék továbbtanulás...

Tanácsot kérnék továbbtanulás ügyben! Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nagylányom lassan gimnáziumi továbbtanulás előtt áll. Majd később orvos szeretne lenni. Eddig úgy gondoltuk menjen egy erős gimnáziumba /pécsiek vagyunk/, angol szakra. Egyik volt tanára szerint ez butaság, hacsak nem akar később anglisztikára menni. Szerintetek mindjárt érdemesebb biofizika vagy biokémia szakra mennie? A tanárnő szerint egy nyelv szakon gyengék a reál és természettudományi tárgyak. Nem elég ha később veszi fel ezeket fakultációként? Különben nulla az esélye a bekerülésre?
2010. febr. 15. 16:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Annak a volt tanárának igaza van. Ha orvos akar lenni, akkor ne az angolra erősítsen rá már elsőtől, hanem a biológiára, kémiára és a MATEMATIKÁRA. Bármilyen furrcsa, a matek is kell az orvosihoz.
2010. febr. 15. 16:50
 2/16 A kérdező kommentje:
Csak attól félek mi van akkor ha időközben meggondolja magát! Akkor mit kezd ezekkel? A másik ami érdekelné az talán a BGF-en van és az IBS-en. Konkrétan ő sem tudja megfogalmazni de turizmus, idegenforgalom, hotelipar ilyesmi. Ami sok utazással, szervezéssel, külföldi munkavállalással járhat. Ezért is gondoltuk a nyelvet.
2010. febr. 15. 16:58
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

Akkor ez van. 14 évesen még túl korainak tartom én is az életpálya-választást. A gyereknek egyszerűen nincs meg hozzá az élettapasztalata, hogy eldönthesse, mit akar csinálni hátralévő életében. Gyakran még a 18 év is korai. Nem egyszer előfordul, hogy valaki 25-30 évesen jön rá, mihez lenne a legnagyobb érzéke, de akkor már késő, mert egy másik szakmát tanult ki, abban kezdett el karriert építeni, és már nincs ideje váltani. Az én férjem is ilyen: remek pszichológus vált volna belőle, de mivel 14 évesen bolondult a számítógépekért, ezért informatikus lett belőle, amihel nem túlságosan passzol a személyisége.

Úgyhogy a nagylány személyiségét is figyelembe kellene venni a döntéshez. Pörgős, dinamikus, életeleme a buli? Akkor az idegenforgalom tényleg neki való lehet. magánakvaló, sokat olvas? Lehet, hpogy jó kutató válna belőle.

ne ragadjatok le annál, hogy melyik általános iskolai tárgyat szereti, illetve hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Azt is beszéljétek meg, hogy MIÉRT szeretne az lenni, illetve hogy az a munka mivel jár majd a valóságban (sok utazás, túlóra, hálapénz, hálapénz hiánya, kevés fizetés stb).

2010. febr. 15. 17:17
 4/16 A kérdező kommentje:
Igazad van 17.17-es! Épp ezért nagyon nehéz. Kitűnő tanuló nagyon is rendes lányról van szó. A mai világban furcsa is, hogy szeret velünk lenni, ép ésszel bármikor meggyőzhető. Sportol, imád olvasni, lovagolni. De felnőtt korában szeretne "jól élni" boldog lenni, gyerekkel, férjjel nagy házzal és jó munkával. És szeretne nagyon sokat utazni. Képes küzdeni és elég kitartó. Ha valami nem sikerül mérges lesz/ehhez elég egy 4-es jegy/. De ha valaminek örül akkor ugrál örömében. Temperamentumos lány, de mindenkinek ilyen gyereket kívánok!!!
2010. febr. 15. 17:37
 5/16 anonim ***** válasza:

Oké, ez most lehet, hogy beképzelten fog hangzani, de hasonló vagyok én is, mint a lányod.

Jelenleg 16 vagyok, 4 éves koromtól egészen 15 éves koromig orvos akartam lenni, de egyszer csak rájöttem, hogy mekkorát tévedtem és egyáltalán nem ez az életcélom. Ilyen idősen még rengeteg hatás éri, rengeteg dolog változhat. Én humán szakon tanulok egy gimnáziumban, de mióta lemondtam az orvosiról, már megfordult a fejemben a matek fakt is. Szerintem még egyáltalán nem vagytok lemaradva, ha angol szakra akar menni, hát menjen, ezzel biztos nem lő félre!

2010. febr. 15. 20:35
 6/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egy jó gimibe írassátok be.
2010. febr. 16. 10:39
 7/16 A kérdező kommentje:
Mindenképpen egy jó gimi a cél. Ebbe a gimnáziumba van biofizika és matek-informatika szak is. Úgy gondoltam, még ha angol szakra megy is, elképzelhetetlen számomra, hogy egy ilyen iskolában gyengék legyenek a reál tárgyak.
2010. febr. 16. 12:39
 8/16 anonim ***** válasza:

Van abban a gimiben teljesen SIMA osztály? Szerintem nem olyan szerencsések ezek a tagozatos dolgok... A teljesen sima gimi a jó, ahol egyforma hangsúlyt kap minden tantárgy, aztán meg fakultálhat utolsó előtti évben abból, ami kell neki. Nevetséges, hogy 14 évesen már azon filózik (meg te is), hogy mi lesz belőle... még a 18 év is korai erre!!! Még nem tud semmit sem az életről, és még sok minden fog addig történni... Még azt sem tudja, hogy milyen a gimi! Lehet, hogy az egász biológia-fizika-kémia dolgot utálni fogja, mert még általános iskolásan nem sok fogalma van arról, hogy milyen is az igaziból...

Szóval én a teljesen alap, sima gimit ajánlom...

2010. febr. 16. 16:44
 9/16 A kérdező kommentje:
Nincs ebben a gimiben "sima" osztály. Van angol, német, biofizika és matek-informatika. Szinte a legtöbb itteni gimnáziumi osztály /egyetemi város/ valamilyen tagozat.Ez azt jelenti, hogy jelen esetben heti 6 óra az angol.Most is emelt angolos az egész osztály. Ez heti 5 angolt jelent. Tehát minden nap 1 óra angol.
2010. febr. 16. 19:05
 10/16 anonim ***** válasza:
hát szerintem ne angolra irassátok,azt egyedül is meg tudja tanulni ha ilyen kitartó mert ahhoz csak kitartás kell,és ezek az idegennyelvi szakok nem szoktak olyan jók lenni
2010. febr. 18. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!