Tanácsot kérnék továbbtanulás ügyben! Mi a véleményetek?
Akkor ez van. 14 évesen még túl korainak tartom én is az életpálya-választást. A gyereknek egyszerűen nincs meg hozzá az élettapasztalata, hogy eldönthesse, mit akar csinálni hátralévő életében. Gyakran még a 18 év is korai. Nem egyszer előfordul, hogy valaki 25-30 évesen jön rá, mihez lenne a legnagyobb érzéke, de akkor már késő, mert egy másik szakmát tanult ki, abban kezdett el karriert építeni, és már nincs ideje váltani. Az én férjem is ilyen: remek pszichológus vált volna belőle, de mivel 14 évesen bolondult a számítógépekért, ezért informatikus lett belőle, amihel nem túlságosan passzol a személyisége.
Úgyhogy a nagylány személyiségét is figyelembe kellene venni a döntéshez. Pörgős, dinamikus, életeleme a buli? Akkor az idegenforgalom tényleg neki való lehet. magánakvaló, sokat olvas? Lehet, hpogy jó kutató válna belőle.
ne ragadjatok le annál, hogy melyik általános iskolai tárgyat szereti, illetve hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Azt is beszéljétek meg, hogy MIÉRT szeretne az lenni, illetve hogy az a munka mivel jár majd a valóságban (sok utazás, túlóra, hálapénz, hálapénz hiánya, kevés fizetés stb).
Oké, ez most lehet, hogy beképzelten fog hangzani, de hasonló vagyok én is, mint a lányod.
Jelenleg 16 vagyok, 4 éves koromtól egészen 15 éves koromig orvos akartam lenni, de egyszer csak rájöttem, hogy mekkorát tévedtem és egyáltalán nem ez az életcélom. Ilyen idősen még rengeteg hatás éri, rengeteg dolog változhat. Én humán szakon tanulok egy gimnáziumban, de mióta lemondtam az orvosiról, már megfordult a fejemben a matek fakt is. Szerintem még egyáltalán nem vagytok lemaradva, ha angol szakra akar menni, hát menjen, ezzel biztos nem lő félre!
Van abban a gimiben teljesen SIMA osztály? Szerintem nem olyan szerencsések ezek a tagozatos dolgok... A teljesen sima gimi a jó, ahol egyforma hangsúlyt kap minden tantárgy, aztán meg fakultálhat utolsó előtti évben abból, ami kell neki. Nevetséges, hogy 14 évesen már azon filózik (meg te is), hogy mi lesz belőle... még a 18 év is korai erre!!! Még nem tud semmit sem az életről, és még sok minden fog addig történni... Még azt sem tudja, hogy milyen a gimi! Lehet, hogy az egász biológia-fizika-kémia dolgot utálni fogja, mert még általános iskolásan nem sok fogalma van arról, hogy milyen is az igaziból...
Szóval én a teljesen alap, sima gimit ajánlom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!