Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Írna valaki egy BGF - BCE pro...

Írna valaki egy BGF - BCE pro és kontra listát? :D

Figyelt kérdés
gazdmen, illetve kermarkot jelölöm
2010. febr. 14. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:

+1

engem is érdekelne.

illetve az hogy mennyire kell ott okosnak lenni. gáz ha középsuliban matekból 4es vagyok..?

2010. febr. 14. 22:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz pontosan? Csak félig vagyok kompetens, mert a BGF-en végeztem (Pszf) és a BCE-n dolgozom. A Pszf nagyon húzós volt, sokat szenvedtem vele elsősorban a tanárok mentalitása miatt. Megtanultam, hogy a hibátlan dolgozatra is lehet 2-est kapni, stb. A BCE-n viszont személyesen ismerem a tanárokat és hát az értelmi képességeikről tudnék beszélni. A G-kar egyik tanára nem érti, hogy miért kell egy szerződést mindkét félnek aláírni az érvényességhez, a másik azzal hív fel, hogy kell százalékot számolni mert ő már régen tanulta. Én ezért nem a BCE-re mentem mesterképzésre. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ilyen értelmi képességű emberek tanítsanak. A BGF-en a hozzáértéssel nem volt gond, ott viszont nagyon sokszor rúgnak bele indokolatlanul az emberbe. A fene tudja melyik a jobb választás...
2010. febr. 14. 22:38
 3/6 A kérdező kommentje:

hogy érted azt a bele rúgnak az emberbe dolgot? mivel? hogyan? és tényleg ennyire durvák a tanárok, és nem túl jó a közösség? Azt hallottam h a BGF-esek olyan emberek, akiknek nem számít semmi, csak h hétvégén jól berúgjon. Csak a buli, és semmi más...??

melyik szakon voltál a pszf-en?

2010. febr. 15. 16:56
 4/6 A kérdező kommentje:
és egyáltalán hogy kaphat valaki hibátlan dogára 2est??
2010. febr. 15. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:

BME-s vagyok, de sejtem miről beszélt az előző.

Egyszerűen megszivatnak. Egy legandás eset nálunk, hogy levizsgázott valaki egész jól, olyan 4es körül tudta a tételt. A tanár meg fogta, kiválasztott egy másikat (sejtheted, hogy nem a legkönnyebbet) és megkérdezte, hogy mi lett volna ha azt húzza. Szegény gyereknek nem ment valami fényesen, erre kidobta karóval.

De egy csomó apróbb dologgal ki tudnak veled szúrni. Ismerek olyat, akit úgy húztak meg matekból, hogy a háromszög oldalait rossz irányba nevezte el a,b,c-nek és akkor nincs pont, mert nem szabványos.

Ilyenekre gondolj.

Persze ne ijedj meg, egy emberrel max 1-2 ilyen történik az 5 év alatt, persze van aki különösen vonza a bajt...

2010. febr. 15. 19:14
 6/6 anonim ***** válasza:
A Pszf-re jártam de még nem a Bolognai rendszerben. Számvitel szakirányon végeztem. Jól gondolja a BME-s hallgató, erre céloztam. Isteni szerencsém volt, hogy nem álltam neki szívózni a tanárral a kettes miatt. Egy évfolyamtársam megtette. Természetesen 5-ös lett volna a vizsgája, de ráfogta a tanár, hogy puskázott és még örüljön a 2-esnek, mert ő kegyet gyakorolt vele. Természetesen a lánynak kellett volna bizonyítani, hogy nem puskázott, de ez nyilván nem volt lehetséges. A lány erre még jobban berágott és kiharcolt egy szóbeli vizsgát magának. A tanár persze szándékosan bizottság előtt vizsgáztatta és eleve úgy tette fel a kérdést, hogy gyakorlatilag csak szakszavakat használt, utólag mesélte a leányzó, hogy minden mondatból kb. a kötőszavakat értette. Természetesen megbukott, mivel a kérdést sem értette, noha az egyik legjobb volt az adott tárgyból az évfolyamon. A szóbeli után félrehívta a tanár, hogy ő bizony a helyében beadná a jelentkezését egy másik intézménybe, mert ott soha nem fog diplomát kapni, ő kezeskedik róla. És csodák csodája, egy év múlva ki is rúgták a lányt, mivel 3 félév alatt sem tudta megcsinálni azt az amúgy töltelék tantárgyat...
2010. febr. 16. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!