Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van aki úgy érzi, hogy nem ér...

Van aki úgy érzi, hogy nem ér szinte semmit a diplomája, esetleg megbánta, hogy egyetemre/fősulira ment?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok? Melyik diploma ér ma a legkevesebbet Magyarországon? Mindenki a saját tapasztalatából beszéljen, ne vágja rá, hogy bölcsész, stb.

2015. márc. 6. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:
33%
/popcorn
2015. márc. 6. 16:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Legkevesebbet (de mégis azért összességben sokat) az a diploma ér, amit az ember olyan szakon szerzett, amit az egyetem alatt megutált, vagy sohasem szeretett csak kereseti lehetőség szempontjából eleinte jónak tűnt.

A feleségemnek közgazdász MSc-je van, de semmit sem ér a számára (bármi jobb lett volna), mert hányingert kap, ha könyvelésről vagy bármilyen pénzügyi, gazdasági kérdésről van szó.

Egy teljesen másik szakon szerzett egy egyébként alacsony presztizsű BSc-t és most boldog vele, mert azt csinálhatja amit szeret.

(Azért írtam, hogy azért a "nemszeretem MSc" is sokat ért, mert ugyan abban soha sem fog dolgozni, de mivel MSc szintű, lehetőséget kapott általa, hogy beiratkozzon egy teljesen másféle levelező PhD képzésre amit viszont szeret.)

2015. márc. 7. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!