Melyik egyetemre/főiskolára érdemes és könnyű bekerülni informatikai szakirányultságban?
Ha komolyabban akarsz foglalkozni vele, akkor alapszakok között érdemes keresgélni. És az, hogy melyiket könnyebb elvégezni tőled függ.
Gazdaságinformatika: informatika + gazdaság. Ezt elég változatosan oktatják a felsőoktatási intézményekben. Corvinuson (ahogy hallom) elég gyenge az informatika oktatás és nyilván a gazdasági vonal van előtérben. Ha informatikát akarsz tanulni oda ne nagyon menj szerintem. SZTE-n jó az informatika oktatás, de ott is van jó pár gazdasági tárgy, szóval ezt csak akkor érdemes választani, ha valamilyen szinten érdekel a gazdaság.
Mérnökinformatika: informatika + némi fizika. Nyilván a BME-re nehezebb bekerülni, de van több egyetem is ahol oktatják és alacsony a ponthatár.
Programtervező informatika: informatika + "matek". Ez szokták mondani a tiszta (hagyományos) programozónak. Matek azért van idézőjelben, mert nem a hagyományos értelemben vett matekot tanuljuk (most így ezt nehéz elmondani, a lényeg, hogy nem olyan matek, mint ami középiskolában van).
Nyilván a szakok között van némi (elég sok) átfedés. De ha a fizetés az elsődleges szempont, akkor szerintem felejtős, mert egyiket se könnyű elvégezni. Az informatika szakok tipikusan olyanok, hogy könnyű bekerülni, de nehéz bent maradni. Illetve az informatika (ahogy fent említettem, a matematika is!) egy gyűjtőnév, rengeteg területe van, nem mindegy, hogy téged pontosan mi érdekel stb.
Én speciel azért mentem proginfóra, mert érdekel az informatika, de a fizika és a gazdaság hidegen hagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!