A PPKE re lehet úgy menni, hogy az ember egyáltalán nem vallásos, szóval nincs megkeresztelve, nem gyakorolja a vallást stb?
Jártam a PPKE-re, igaz, hogy az ITK-ra, de nem volt kötelező a vallás, és tudtommal más karon sem az. Ha kedved van, mehetsz az istentiszteletekre az évfolyamtársaiddal, de semmi nem kötelező.
Az iskola kicsit talán konzervatívabb és minden teremben van kereszt, és vannak misék különböző alkalmakkor, de ez nem negatív és nem kényszerítenek semmit rád.
PERSZE h lehet, es nagyon megeri. En PPKE BTK as vagyok es nagyon szeretem. Ami csucs h az emberek sokkal kulturaltabbak mint mas egyetemeken, itt is vannak bulik meg sok minden de a hangulat mas az egesz nagyon kiraly.
Semmi egyhazi esemenyen nem kell resztvenned.Mindenben csak segitenek ha erdeklodsz a vallas irant.
Amit meg megkell emliteni h van 4 hiteleti tantargy /bevezetes a katolikus hit rendszerebe,oszovetseg ismerete, ujszovetseg ismerete es kereszteny filozofia
Itt ezeket neked nyilvan nehezebb megtanulnod de direkt ugy mondjak el a dolgokat h a nem vallasosok ertsek es ezek nagyon alapdolgok amiket illik ismerni a mai vilagban a keresztenyekrol
Semmiben nem tér el más egyetemektől, tehát ha ott vagy, akkor ha akarod, meg sem érzed, hogy katolikus egyetemen vagy. Úgyhogy ettől nem kell félni.
Viszont inkább menj közgázra vagy mérnöknek. Komolyan. Gondolom, most még csak kb. 18-20 éves lehetsz, az ilyen idős ember még nem érzi, hogy mennyire fontos dolog a pénz. MINDEN a pénztől függ, ezt jegyezd meg. Ha pénzed van, minden másod van. Szóval ne menj a bölcsészkarra. Bölcsészkarra sokkal többen mennek, mint az a tényleg elhivatott, fanatikus 5%, aki nem bánja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!