Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A PPKE re lehet úgy menni,...

A PPKE re lehet úgy menni, hogy az ember egyáltalán nem vallásos, szóval nincs megkeresztelve, nem gyakorolja a vallást stb?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor késöbb kell vmit tenni ennek érdekében?
2010. febr. 14. 00:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, én a Károli református Egyetemre járok és katolikus vagyok:)
2010. febr. 14. 00:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Jártam a PPKE-re, igaz, hogy az ITK-ra, de nem volt kötelező a vallás, és tudtommal más karon sem az. Ha kedved van, mehetsz az istentiszteletekre az évfolyamtársaiddal, de semmi nem kötelező.

Az iskola kicsit talán konzervatívabb és minden teremben van kereszt, és vannak misék különböző alkalmakkor, de ez nem negatív és nem kényszerítenek semmit rád.

2010. febr. 14. 00:29
 3/11 anonim válasza:
100%

PERSZE h lehet, es nagyon megeri. En PPKE BTK as vagyok es nagyon szeretem. Ami csucs h az emberek sokkal kulturaltabbak mint mas egyetemeken, itt is vannak bulik meg sok minden de a hangulat mas az egesz nagyon kiraly.

Semmi egyhazi esemenyen nem kell resztvenned.Mindenben csak segitenek ha erdeklodsz a vallas irant.

Amit meg megkell emliteni h van 4 hiteleti tantargy /bevezetes a katolikus hit rendszerebe,oszovetseg ismerete, ujszovetseg ismerete es kereszteny filozofia

Itt ezeket neked nyilvan nehezebb megtanulnod de direkt ugy mondjak el a dolgokat h a nem vallasosok ertsek es ezek nagyon alapdolgok amiket illik ismerni a mai vilagban a keresztenyekrol

2010. febr. 14. 00:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek. Én szívesen tanulok róla, ezzel nincs semmi gond, csak féltem, h problémát okoz, hogy eddig nem tettem. Szociálpedagógiát akarok tanulni, van aki azt mondja, ez arra jó, hogy diplomával Tescoba dolgozzak, mások meg azt, h szociális munkásokra mindig szükség van. Szóval nem tudom mi lenne a jó. Aki esetleg Esztergomban ezt tanulja, mondana róla vmi véleményt?
2010. febr. 14. 01:04
 5/11 anonim ***** válasza:
26%
Hát, szoc. munkával lehet, hogy Tescós leszel. Na nem azért, mert nem kapsz munkát, hanem azért mert a Tescóban több a fizetés.
2010. febr. 14. 01:08
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Semmiben nem tér el más egyetemektől, tehát ha ott vagy, akkor ha akarod, meg sem érzed, hogy katolikus egyetemen vagy. Úgyhogy ettől nem kell félni.

Viszont inkább menj közgázra vagy mérnöknek. Komolyan. Gondolom, most még csak kb. 18-20 éves lehetsz, az ilyen idős ember még nem érzi, hogy mennyire fontos dolog a pénz. MINDEN a pénztől függ, ezt jegyezd meg. Ha pénzed van, minden másod van. Szóval ne menj a bölcsészkarra. Bölcsészkarra sokkal többen mennek, mint az a tényleg elhivatott, fanatikus 5%, aki nem bánja meg.

2010. febr. 14. 03:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Persze nyilván egy közgazdász többet keres, én közgazdasági középiskolát végeztem, és gyűlöltem magát a tárgyat, a matekot is, szóval a mérnök se túl jó nekem. Inkább a humán tárgyak felé orientálódom. A szocped nem bölcsészkaron van.
2010. febr. 14. 13:04
 8/11 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok,és sajnos nagyon is tudom, mennyire számít a pénz. Éppen ezért fogalmam nincs mit csináljak.
2010. febr. 14. 13:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szoc. munkás vagyok, nagy nehezen megkaptam az első állásom, határozott idejű szerződéssel, 80ezerért! Hurrá! /sír
2010. febr. 15. 12:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj emiatt!Én meg vagyok keresztelve, de nem tartom a katolikus hitet, mégis olyan érdekesen oktatják az ált.köt.-ket, hogy pl. kereszténység alapjaira jó volt bejárni:)Legalábbis én élveztem az órát. Attól tartottam, hogy hátrányom származik abból, hogy nem vagyok hívő és "meg akarnak váltani", ennek ellenére pozitívan csalódtam az oktatásba:)Ker. alapon tanultunk más vallásokról és más ideológiákról, természetesen azért benne volt, hogy a kereszténység a "legjobb", de nem volt semmilyen ráerőltetés:) Nagyon szeretek odajárni:)
2010. febr. 15. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!