Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megérte ezeket választani?

Vepe kérdése:

Megérte ezeket választani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 Iskolát jelöltem meg:

BGF KKK - Nemzetközi tanulmányok ANK

PTE BTK Anglisztika - ANA

PE - Politológia ANA

ez a 3 érdekel,viszont azt mondták nagyon sokan itt is hogy nem fogok tudni ezekből megélni. Megérné elkezdeni pl az Anglisztikát és felvenni mellé a politológiát? ( ha lehet ilyent) Másik kérdésem,mit gondoltok ezekről az iskolákról? Bármi véleményt meghallgatok,de légyszives ne irjatok olyanokat hogy Grat hülye vagy mehetsz a mekibe dolgozni. Köszi előre is.

2015. febr. 20. 22:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb iskolákat kellett volna választanod, mert az sokat dob a még rosszabb szakokon is (ilyen ez a HR-világ, ez van). Én nemzetközi tanulmányokra járok az ELTE-n, szeretem, tudom, mit akarok vele kezdeni, vannak perspektíváim, és szerintem bármilyen szakot csak így érdemes elkezdeni. A másik két választásod, nos... az angol szakosok nagyon sokan vannak, különleges tudást igazából nem kapnak, hiszen manapság nagyon sok területen (köztük nálunk) alap elvárás, hogy jól beszélj angolul (másképp nem is fogod tudni elvégezni), és igazából ezzel a szakkal biztos, hogy jól fogsz beszélni, de a nyelvészetes, irodalmi része, hát azzal nem tudom, mit lehet kezdeni a fordításon kívül, de ugye ahhoz kell még a mester is. A politológia az nekem pedig vagy hobbiszak vagy kiegészítés. Tehát, polát azt a nemzetközin is tanulsz elég sokat, sőt... Szóval, én a helyedben mindenképp nemzetközire mennék ezek közül, utána pedig mester egy rendes egyetemen, mert persze BGF, főiskola, meg gyakorlatorientáltak vagyunk, de attól ez még csak a BGF marad (ezt nem én találom ki, látom anyukám révén, hogy hogyan válogatnak egy nagy vállalatnál önéletrajzokat, de majd úgyis jönnek a nálam okosabbak, akik majd azt mondják, hogy ez neeem így van. De, sajnos így van.).
2015. febr. 21. 00:11
 2/5 anonim ***** válasza:
én PTE-BTK anglisztkán (magyar minorral) vagyok/voltam, és meg lehet belőle élni ha nem ingyen nyelvtanfolyamként fogja fel valaki, hanem talál olyat benne ami érdekli, és foglalkozik vele tanterven kívül is. A nemzetközi tanulmányok szerintem hót értéktelen, de magánvélemény.
2015. febr. 21. 00:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Első: A nyelvészetes résszel például el lehet menni kutató nyelvésznek, hollandiában jobb helyeken 4k eurót lehet vele leakasztani havonta. Persze oda tényleg a legjobbakat veszik fel.
2015. febr. 21. 00:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A BGF-et azért jelöltem,mert annak igennagy hírneve van ami alapjáraton nem jelöl semmit. Vendéglátás-turizmus szakra akartam jelentkezni, az pedig a BGF-en a legjobb,és ebből kifolyólag gondoltam erre a sulira,ugyanebben a szakon.

Érdemes felvenni a nemzetközi tanulmányok mellé pl egy nyelvet?

2015. febr. 21. 00:51
 5/5 anonim ***** válasza:
A BGF- nek gazdasági képzéseknél van nagy hírneve. Nemzetközi tanulmányokat inkább BCE vagy eltén kellett volna. Persze nincs minden veszve.
2015. febr. 21. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!