Pénzügy és számvitel vagy gazdálkodási és menedzsment? SOS nem tudok dönteni
ne az alapján dönts, hogy melyikkel kereshetsz többet, mert ha nem szereted sem a számvitelt sem a pénzügyet félév után ott fogod hagyni a sulit, hidd el, ez a kettőt imádni kell ahhoz, hogy csináld, anélkül nem megy
a pénzügy számvitelen nagyon sokat kell tanulni, sok jogszabály, törvény, számlaszámok, könyvelés, pénzügyi függvények, rengeteg matek
ezzel ellentétben a gazdmen kicsit magolósabb, kevesebb számolás
Gazdmen-en csináltam a BSC diplomám (BME-n) ha egy nevesebb helyen (BCE,BGF,BME) csinálod, akkor nem lesz gondod az elhelyezkedéssel. És nem büfészak. BME-n az analizis 1-2 a mikro/makro a számvitel és a vállalati pénzügyek elég erős szórótárgy. Az én megitélésem szerint max az emberek 50-60%-a végez időben vele.
Ezen túl pedig mivel a gazdmen-en szinte mindenből tanulsz egy keveset az első 2-3 félévben ezért amikor szakosodsz (BME-t ismerem ott bármire lehet a marketingtől kezdve a pénzügyig) akkor már tudni fogod esetleg mi az ami jobban érdekel. a pénzügy számvitellel is nagyon könnyen el lehet helyezkedni.
Én Pénzügy mesterre mentem tovább BGF-re és a GM szakot 1 az 1-ben elfogadták, tehát nem kellett semmilyen pót tárgyat felvennem. (Magyarul volt "elegendő" pénzügy és számvitel órám a gazdmenen is)
Az előttem lévőnek teljesen igaza van. Én BGF-en vagyok gazdmenes. Itt tanult emberek elég jó elhelyezkedési esélyekről beszéltek, mármint hogy ők hol tudtak elhelyezkedni.
Ha jól tudom lejárt a határidő. Mit írtál be elsőnek? És melyik sulikat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!