Meddig tartják még fenn a magyar felsőoktatási intézmények a nyelvvizsgával történő szivatást?
ma 09:19
Attól függetlenül, ha a munkaerőpiacon el akar helyezkedni akkor KELL a nyelvtudás. Ma semmi extrának nem számít nyelvet beszélni, az egy minimum már ha valaki munkára jelentkezik. Kivéve, ha szakmunkás akar az ember lenni, de már arra is láttam példát, hogy ott is kérnek.
Lehet azt mondani, hogy nem megy (nekem se a legkönnyebb), de a munkáltatók nem lesznek ilyen elnézőek, hogy jaj szegény nem tudja megtanulni. Felvesznek mást. És ha már valaki diplomát szerez és feltehetőleg azzal akar elhelyezkedni, akkor biztosan kérni fogják tőle.
Most jó csináljuk azt, hogy nem feltétele a nyelvtudás a diplomának. Ok megkapja az illető, de semmit se fog kezdeni a diplomával, mert állást nem kap vele.
tegnap 17:24
Én nem azt mondta, hogy a papír kell, hanem hogy a nyelvtudás. DE ha már valaki megtanulta a nyelvet akkor ha már akarja a diplomát gyerekjáték a nyelvvizsgát letenni, márha akarja. DE a kérdező esetében meg az van, hogy nem is akarja a nyelvet megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!