Meddig tartják még fenn a magyar felsőoktatási
intézmények a nyelvvizsgával történő szivatást?
11/34 A kérdező kommentje:
Akkor dugják fel maguknak ahova gondolom.
12/34 A kérdező kommentje:
Már sehova nem járok, mivel mindent megcsináltam ami a szakmai részhez tartozik.
Ja bocs... Mi vagyunk a hibásak, hogy nem tudtál egyetem mellet megcsinálni egy nyelvvizsgát. Nekem sincs még nyelvvizsgám és lassan majd nemsokára végzek. Mit csinálok? Tanulok. Miért? Hogy kapjak diplomát. Egyébként aki megszerzi a diplomát attól azért elvárható lenne, hogy egy nyelvet tudjon már. A mai világban ez már nem valami plusz, hanem már alap. Sokkal nehezebb egy egyetemet elvégezni mint egy nyelvvizsgát megcsinálni. Jó kivéve a magyar szak, szociológia és társai. Akkor funnyk.
2015. febr. 14. 13:07
14/34 A kérdező kommentje:
Lehet hogy neked könnyebb, másnak nem biztos. Már írtam hogy megváltozott az egészségi állapotom azóta.
És miért nem egyetem alatt csináltad meg mint mások? Sose értem valaki miért hagyná egyetem utánra.
2015. febr. 14. 14:21
16/34 A kérdező kommentje:
Mert munkaidőben a munkahelyemen kellett lennem,munka után pedig már az egyetemre tanultam.
Tudtad mit vállalsz amikor elkezdted az egyetemet, hogy a diploma egyik követelménye a nyelvvizsga. Innentől fogva teljes komolytalan a siránkozásod.
2015. febr. 14. 15:27
18/34 A kérdező kommentje:
Nem komolytalan. Az egyetem elkezdése előtt még nem állt fenn az egészségi állapotomban egyetem elvégzése után 9 hónappal beállt változás amitől nem tudok tanulni. Ha ezt nem érted meg harmadjára sem akkor te vagy komolytalan.
És mi az a változás, aminek következtében már nem tudsz tanulni? Ha nem tudsz szellemi tevékenységet végezni, akkor, hogy akarsz majd dolgozni a szakmádban, ha meg lenne a diplomád?
Volt rá legalább 3év + 9 hónapod, munka ide vagy oda, hogy megcsináld. Tudtad jól, hogy a nyelvvizsga a diploma része, ugyanolyan fontos mint a többi tárgyad amit megcsináltál. Még se csináltad meg, szóval a te hibád.
2015. febr. 14. 16:51
Érdekes, én dolgozom heti 20 órában, jogra járok egészen jó átlaggal és még két nyelvből járok külön tanárhoz, hogy mindkettőből legyen felsőfokúm. Nem panaszkodni kell, hanem csinálni.
Elárulom neked, hogy 2020-ra azt is bevezetik, hogy a felsőoktatásba való bekerüléshez egy nyelvvizsga kötelező legyen. A sok hülye intézkedés közül ennek legalább van értelme.
2015. febr. 14. 17:14
Kapcsolódó kérdések: