Normális dolog, hogy egy osztályfőnöknek kell rohangálni a diákok után érettségire történő jelentkezés miatt, noha a diákok elemi érdeke lenne a dolog?
Csak ők sz**nak rá, a tanárt viszont lecseszik ha nem jelentkezik elég diák?
Nem KLIK_es iskola, hanem alapítványi. Szeptember óta vagyok itt.
Végzős osztályok, papíron 30 -30 fővel.
Mindkettőnek of-je vagyok (már ez megérne egy misét, 2 osztálynak ráadásul végzősnek egyszerre, de hagyjuk).
Érettségi jelentkezés. Minden diáknak elemi érdeke hogy jelentkezzen, hiszen anélkül nincs érettségi és azért jár ide. (Elvileg. Meg azért mert fűtenek és jár a családi, jár a segíjjj a rikárdó családoknak).
Nekem az osztályfőnököknek kell rohangálni a diák után hogy ugyan méltóztasson már jelentkezni az érettségire.
De a rohangálást nem ám úgy kell elképzelni hogy ott az iskolában. Nem.
Hanem menjek ki lakásra hátha elérem ott a gyereket.
Ugyanis.
Bár nappali tagozat és heti 5 nap napi 7-8 órát kéne benn legyenek, a gyakorlat az, hogy a diákok ¾-e soha egyszer se jön be. Egész félévben, egész évben egyszer se.
Az elérhetőségeik vagy kamuk (nem adja ám meg a sok dákó a számát) vagy valósak csak épp szarnak rá. Oda aztán lehet telefonálni, levelet küldeni facebook üzenetet akármit hogy ugyan jöjjön már be legalább aláírni a papírt. Legalább 1 évben 1x 5 percre. Szarnak rá.
A tanárt meg cseszteti a vezetés, hogy „60 diák és csak 20 jelentkezés? És a többi?”
Tessék elintézni! És hogy ha a diák be se jár? Akkor is meglegyen a jelentkezés vagy keresünk más tanárt (=kirúgás). És mit tehetek? Telefonra szarnak posta dettó-hát kimegyek munkaidő után a kedves dakoták nyóckeres lakhelyére és remélem hogy élve megúszom.
Mindez ugye csak miattuk persze, mert annyira kell az érettségi. Nekik, nem nekem.
Kérdésem: miért a tanárnak kell dolgozni azért hogy rikárdóék kezébe érettségi kerüljön?
És akkor magát az érettségit le se írom, ha már a nevét meg tudja mondani már megvan a kettes.
Nagyon komoly, kemény vizsga, a bukás esélye zéró.
Egy kutyát ha odaviszek az is leérettségizik. Nem a tanárok miatt, hanem azért mert a vezetőség közli: kettesnek mindenkinek meg kell lennie. ÉS meg is lesz. Ha mást nem, hát beírjuk kamura a jegyet.
Sírjunk együtt, 36 fős végzős osztályom van, a lányom is most érettségizik...
és ma szülői, az utolsó. Nyolc éve tanítom őket, a szívemhez nőttek, imádom őket, de nekem is égnek áll a hajam, hogy a szülők borzasztó tájékozatlanok, a gyerekek szintén... és valamennyi felvételizni is fog. HAjtom őket, hogy el ne felejtsék feltölteni a nyelvvizsgáikat, kiosztottam a biziket, hogy scannelgessék, fénymásolják, vissza persze nem hozzák...
Nekünk még hátra van a szalagavató is, szerencsére ebben nagyon önállóak, intézik a ruhát, táncot, tánctanárt, mindent leszerveztek, csak a papírokkal van bajuk.
És te mit tennél olyan diákkal akivel szeptember óta még nem sikerült 1x sem összefutnod?
Az egyik diákot (kora 22 végzősként) pl. azóta mióta hozzám került lesittelték-de engedélyezték neki az érettségit. Viszont a sittről nem jöhet ki, úgyhogy életemben először megjártam egy börtönt is.
Mert én vittem be oda a papírt.
atyaég :(
Szüntették volna meg a fenébe a jogviszonyát, aztán intézzék a bentiek.
Minden tiszteletem azoké a kollégáké, akik ezt csinálják, tényleg.
Ó nem szüntetik meg a jogviszonyát, sőt!
Azt te tudtad, hogy ilyen esetben a diák automatikusan SNI kategóriába kerül (=dupla normatíva) + az államtól még külön pénz is jár utána (társadalomba való beillesztés programja)?
Dehogy rúgja ki az iskola! Több pénzt kap utána mint 3 másik diákért egyszerre!
Naiv vagy.
A szaktárgyi jegye nem lesz meg szerinted? dehogynem. Majd kamura beírnak neki X jegyet csak úgy hasból. És nem is feltétlen az őt oktató tanár fogja beírni.
Ho, az elnök? Hol lenne. A helyén. A diák az érettségin magán meg fog jelenni. Elmeséljem hogyan? Két rendőr megjelenik egy rabmobillal, a diák megjelenik kezén lábán bilinccsel (ha nagyon jó lesz, a lábbilincs lekerülhet) rabszáron.
És úgy fog érettségizni hogy ott áll a két egyenruhás mega diák bilincsben. Ezt megtudtam mikor beszéltem a börtönben a tartótiszttel.
"Hogy jelentkezhet érettségire, ha nincs meg a szaktárgyi jegye? Az érettségi elnök mit csinál?"
NAIV 2!
A vezetőség ELVÁRJA hogy a diákok mindegyike (vagy szinte mindegyike) jelentkezzen vizsgára. A tanár meg oldja meg ahogy akarja. Hogy a diákok java része már 18 elmúlt az totál indifferens.
És ha hiszed ha nem, ha nem noldja meg a dolgot, augusztusban nincs ám új szerződés (merthogy itt adott tanévre szóló szerződés van, nem határozatlan idejű!)
Vagyis, nem oldottad meg = ki vagy rúgva.
Nem hiszed? Gyere hozzánk tanárnka és lásd magad.
"Miért rúgnának ki tanárt emiatt? A végzős diákok nagy része már felnőtt, nem kéne a kezüket fogni ilyen ügyben."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!