Hogyan kell 6 osztályos gimnáziumba jelentkezni?
Annyira nem egyértelmű számomra. Az általános iskolánk mondta, hogy ők elkészítik a KIFIR-ben a jelentkezést. De az oktatas.hu-n talált tájékoztatóban ezt találtam:
"A 9. évfolyamra történő jelentkezés esetén az általános iskola a felvételi lapokat a KIFIR rendszerben állítja elő, és
továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskolá(k)nak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi
Közpon
tnak (9001 Győr, Pf. 694)"
Kicsit lejjebb, pedig ezt:
"A 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba való jelentke
zés esetén a tanuló vagy szülője a jelentkezést a központilag kiadott
jelentkezési lapon közvetlenül is megküldheti a kiválasztott gimnázium részére. Ezzel egyidejűleg a tanulói adatlapot
közvetlenül kell megküldenie a Felvételi Központnak"
Ez nekem úgy hangzik, hogy 8. osztályosoknak az iskola küldi, 6. osztályosok pedig maguknak intézik.... Bár úgy írják, hogy "közvetlenül IS megküldheti".
És egyáltalán, a felvételi eredményéről kapott tájékoztatást mellékelni kell?
Épp most olvastam lejjebb:
"Az általános iskola természetesen vállalhatja
a felvételi lapok kitöltését és továbbítását
, és ebben az esetben a szükséges dokumentumokat
a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben
állítja elő."
Ezek szerint mégis készítheti az iskola... :S De bonyolult.
Jobban jársz, ha te intézed, mi így tettünk. Főleg a módosítási időszakban lesz könnyebb így.
Az eredményeket akkor kell mellékelni, ha az adott iskola kérte. (szinte mindegyik kéri, és a bizonyítványmásolatokat is)
A legtöbben maguk intézik ezt, elég az iskolának a sok 8-os papírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!