Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanulmányi pontok, hogyan?

Tanulmányi pontok, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni. Idén fogok érettségizni és 15.éig van a jelentkezési határidő azonban a suliban egyáltalán nem tájkoztatnak minket a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a felvin meg nem mindig tudok kiigazodni így remélem tud valaki segíteni.

Ugye bár az utolsó 2 év év végi jegyei számítanak, úgy mond tanulmányi pontnak, magyar, töri, matek, angol világos azonban én szakközépiskolába járok és Közgazdasági alapismeretek (Üzleti gazdaságtan)ból fogok érettségizni (szakomon elfogadott , mert gazd.ra megyek) , már kb. 10-ben tudtam, hogy ezt fogom választani így nagyon ügyeltem hogy a tavalyi évvégim is 5ös legyen meg most a félévévim is.

Nos a kérdésem, hogy valaki azt mondta hogy az 5.ik tárgyat attól függetlenül miből érettségizem csak természettudományos tárgy lehet (pl földrajz, kémia, biosz,fizika), azonban én ezeket eleve 10.be tanultam utoljára (kivéve földrajz) és nem is épp úgy készültem hogy ezeket viszem érettségizni... Igaz ez, hogy ezekből kell választanom vagy vihetem az Üzleti jegyeimet?

Remélem érthető voltam, ha nem akkor légyszi kérdezzetek mert fontos!! :D

2015. febr. 5. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, nem viheted az üzleti jegyeket. CSak és kizárólag természettudományos tárgyat írhatsz be, nem számít, hányadikban tanultad.

ÉS két lehetőséged van: vagy egy tárgyat választasz, és annak az utolsó két év végi jegyét írod be, vagy két tárgyat, és mindkettőből az utolsó évit (az utolsó az utolsó tanult évet jelenti).

2015. febr. 5. 16:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem, és nagyon köszi a gyors választ :) Akkor még egy kérdés hátra erre is tudod a választ. A felvi külön veszi a földünk és környezetünket illetve a földrajzot.

A 11.es bizonyítványomban földünk és környezetünk cím szó van, azonban elméletileg az idei évvégiben földrajz lesz. ez esetben azzal a módszerrel éljek hogy 2 természtes tudományos tantárgy utolsó éve? Vagy ezt a kettőt összevonja a felvi?!

2015. febr. 5. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
olyan néven kell beírnod, ahogy a bizonyítványodban szerepel.
2015. febr. 5. 16:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan egyszerűen megy ez, mint ahogy az első írta. Akkor mindenki hajtana két különböző tárgyból ötösre és kész. :D Javaslom olvasd át itt az említett példákat, lehetőségeket:

[link]

2015. febr. 6. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!