Szerintetek van valami értelme, hogy 9 osztályos ált. Iskolákat akarnak?
Teljesen értelmetlen. Ettől egy fikarcnyit sem fog nőni az oktatás színvonala. A tananyagot kéne gatyába rázni, az oktatás szemléletét kéne jelentősen átalakítani, a pedagógusok alkalmasságát kéne vizsgálni, és a tankönyvek között is rendet kéne tenni..
Egyszóval sokmindent kéne csinálni, de pont nem ezt..
Semmi értelme.
A tankötelesség korhatárát kéne felvinni tizenhétre
Valamikor még elég volt a négy elemi iskola vagy
polgári is
1#
Napi öt-hat óra neked sok? Akkor a gimis hét-nyolc-kilenc órához mit szólsz? xD
De akkor a középsuli meg csak három éves legyen
Nincs érrelme
Én inkább csökkenteném 7 osztályra. Gondlojunk bele, teljesen széthúzzák a tananyagot, az ember 8. osztályra vagy kibukik agyilag mert már elege van a sok ismétlésekből, a lassú tanirányból, vagy eleve nem is érdekli és a semmire elveszteget 8 évet. Én 4. osztályos koromtól fogva angolt tanultam egész 12.ig. Őszintén, értelme nem volt, egy mukkot nem tudok angolul. teljesen széthúzták a tantárgyat, méregdrága könyveket vásároltattak velünk, hülyeség volt az egész. 2 év alatt, sőt egy év alatt perfektül meg lehet angolul tanulni és még csak tanár sem kell hozzá, megfelelő szakirodalommal és szorgalommal lehetséges.
Ami meg a középiskolát illeti. Ez még rosszabb. Teljesen feleslegesnek érzem a szakközépiskolát, mert egy igen lebutított intézmény a gimnáziumhoz képest, másrészt eleve kevés a gyakorlati órák száma, és ráadásként értelme sincs sok. Ha az ember mindenképp szakmát szeretne először szerezze meg azt, majd érettségizzen le ha akar, és így akár az egyetemre is lehet lehetősége ha jól tanul.
Ez az oktatási rendszer megbukott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!