Ezek közül melyik gimnáziumba kérnek tehetséggondozó felvételit?
Fazekas Mihály Gimnázium
Apáczai Csere János Gimnázium
Szent István Gimnázium
Veres Pálné Gimnázium
Eötvös József Gimnázium
Mind Budapesti intézmény!
A kérdés elolvasására, a válasz megírására szánt időt és energiát nagyra értékelem, előre köszönöm:)
Így van, már csak központi van.
90 pont fölött szinte biztos a siker. 80 körül is esélyes bekerülni valamelyikbe, olykor valamivel kevesebb is elég. Persze a hozott pontok is számítanak.
Mind jó választás. :)
Bizonyos pontszám fölött már nem kell bemenni
szóbelizni (legalábbis van olyan iskola is)
Nem. Ezekben jellemzően kérnek szóbelit, és inkább megadják rá a max. pontot, ha ilyen jót írsz. A jobb helyeken szeretik látni, ki a jelentkező.
Egyedül a Veres Pálnéról nem tudok közelebbit.
Nincs már tehetséggondozó. Mindenhova ugyanazt nézik.
Az Eötvösbe még ilyen szóbelivel is kell menni szóbelizni. Anno, még amikor még volt tehetséggondozó felvételi, a másodunokatesóm 92-96ot írt (már nem tudom pontosan, mert most érettségizik), és muszáj volt, nagyon számított az is.
A Veres Pálnénál lehet, hogy egy ilyen pontszámnál telefonon felhívnak, hogy nem kell szóbelizni. MIntha hallottam volna valahol.
De igaz, ami igaz, majdnem mindenhová kéne, még ilyen pontszámokkal is. De majd meglátod :)
Tavaly az István honlapján az állt, hogy aki kilencven
pont fölöttit írt, annak nem kell szóbeliznie -
(De hogy idén is úgy van-e nem tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!