Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezek közül melyik gimnáziumba...

Ezek közül melyik gimnáziumba kérnek tehetséggondozó felvételit?

Figyelt kérdés

Fazekas Mihály Gimnázium

Apáczai Csere János Gimnázium

Szent István Gimnázium

Veres Pálné Gimnázium

Eötvös József Gimnázium

Mind Budapesti intézmény!

A kérdés elolvasására, a válasz megírására szánt időt és energiát nagyra értékelem, előre köszönöm:)

2015. jan. 31. 09:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy már nincs ilyen tehetséggondozó felvételi, de ha tévedek bocsi. :)
2015. jan. 31. 10:12
 2/14 anonim ***** válasza:
Már megszünt a tehetséggondozó felvételi, csak központi van.
2015. jan. 31. 11:01
 3/14 anonim ***** válasza:

Így van, már csak központi van.

90 pont fölött szinte biztos a siker. 80 körül is esélyes bekerülni valamelyikbe, olykor valamivel kevesebb is elég. Persze a hozott pontok is számítanak.

Mind jó választás. :)

2015. jan. 31. 11:31
 4/14 anonim ***** válasza:

Bizonyos pontszám fölött már nem kell bemenni

szóbelizni (legalábbis van olyan iskola is)

2015. jan. 31. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:
De nem minden sulinál van, csak néhányban
2015. jan. 31. 13:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Tehát ha tegyük fel, én írok 95 pontot és jelentkezem a fazekasba, akkor lehetséges, hogy szóbeli nélkül is felvesznek (kitűnő vagyok, már 7. éve, idén próbából megírtam a felvételit, és 93 pontos lett, 4 pontot úgy vesztettem, hogy nyelvtanból a hozzá és mellérendelő szerkezetet nem tanultuk)természetesen ehhez hozzájárul még a stressz. Jövőre felvételizek, és sok gondolkodás után ezeket választottam. Tehát a kérdés: Nagyon magas pontszám és kitűnőség esetén nem kellene szóbelizni?
2015. jan. 31. 13:27
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem. Ezekben jellemzően kérnek szóbelit, és inkább megadják rá a max. pontot, ha ilyen jót írsz. A jobb helyeken szeretik látni, ki a jelentkező.

Egyedül a Veres Pálnéról nem tudok közelebbit.

2015. jan. 31. 13:48
 8/14 anonim ***** válasza:

Nincs már tehetséggondozó. Mindenhova ugyanazt nézik.

Az Eötvösbe még ilyen szóbelivel is kell menni szóbelizni. Anno, még amikor még volt tehetséggondozó felvételi, a másodunokatesóm 92-96ot írt (már nem tudom pontosan, mert most érettségizik), és muszáj volt, nagyon számított az is.

A Veres Pálnénál lehet, hogy egy ilyen pontszámnál telefonon felhívnak, hogy nem kell szóbelizni. MIntha hallottam volna valahol.

De igaz, ami igaz, majdnem mindenhová kéne, még ilyen pontszámokkal is. De majd meglátod :)

2015. jan. 31. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:

Tavaly az István honlapján az állt, hogy aki kilencven

pont fölöttit írt, annak nem kell szóbeliznie -

(De hogy idén is úgy van-e nem tudom)

2015. jan. 31. 16:41
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:)!
2015. febr. 1. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!