Közgazdasági szakközépiskolában tanulok. Valószínűleg nem fogok tudni felsőoktatásban továbbtanulni. Milyen más lehetőségek vannak?
Az a helyzet, hogy az államilag finanszírozott oktatáshoz szükséges magas központi ponthatárokat nem fogom elérni. Sajnos a szüleim pedig nem tudják bevállalni az önköltségest.
Diákhitelt nem szeretnék így előre felvenni.
Milyen más lehetőséges vannak ebben az irányban továbbtanulni? Vagy el kell felejtenem amit 4 évig tanultam és más szakmát keresni? (jövőre végzek)
Előre is köszönöm a segítséget.
Ahogyan az előttem szólók is javasolták, a FOSZK képzések nagyon jók, államinak is alacsonyak a ponthatárai de tudásban ugyanazt nyújtják mint az alapképzés csak rövidebb idő alatt és olyan "felesleges" tárgyak nélkül mint pl. a matek. Én is erre járok, csak pozitív tapasztalatom van.
Egy másik lehetőség, ha nagyon érdekel a közgáz vagy a gazdasági vonal, és jól tudsz nyelveket, jelentkezz nagy multikhoz. Ők úgy se a papírt nézik, középfokú végezettség is már elég sokszor, lényeg, hogy legyen egy határozott célod, elképzelésed, kitartó legyél és akarj tanulni. Ők majd megtanítanak mindenre, ami a munkához kell, azt úgy se tanítják egyik iskolában se. Kis szerencsével akár a tanulmányaidat is finanszírozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!