Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Találtam egy érdekes beszámoló...

Találtam egy érdekes beszámolót egy volt BME-s diáktól. Vélemény?

Figyelt kérdés

[link]

Elég érdekes, és kissé szűklátókörű (pl. ahogyan az általános- középiskolai oktatásról, vagy más szakokról beszél), viszont gondolom nem viccből van ezen a véleményem.

A tányér nem egyenes, vagy a leves görbe?

2015. jan. 18. 01:08
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Nehéz-nehéz, de azért ennyire talán nem. Vagy sokat könnyítettek ez alatt a pár év alatt.

Ezen az irományon minden évfolyam kiszórakozza magát a facebook-csoportban:)

2015. jan. 18. 01:17
 2/6 Sidel ***** válasza:
84%

Valszám: nem tudom ki volt az oktatója, de nekem bőven 1-esre is 2-est adott, mert megtekintésre már tudtam, mit rontottam el.

Grafika: az tényleg így van... a vizsga nehézségét holnap tesztelem...

40% szerintem nem sok, bár a követelmények is mások, mint középiskolában. Azért ha valaki folyamatosan tanul és nem egy-két nap alatt akarja összeszedni a tudást a ZH-ra, akkor annak nem kéne, hogy gondot okozzon. A hálózatok ZH nálam pont olyan volt, hogy 0 tanulással majdnem meglett.

Nyilván nem lehet mindenféle informatikai technológiáról (még a fontosakról sem, mert ki is dönti el, hogy mi a fontos?) tanulni ennyi idő alatt.

A BSC képzés az általános jellegű... olyan mint a gimi, csak itt már az informatikán belül áskálódunk és nem a teljes általános műveltség témakörben. Arra jó, hogy eldöntsd, az informatika melyik területe érdekel és tudd ahhoz nagyjából az alapokat. Utána a munkahelyhez való kompetenciák/tudás megszerzéséhez rá kell még tanulnod a megszerzett tudásra.

A honlap írója rossz szakot választott... áramkörökkel bizonyára többet foglalkozott volna a villamosmérnöki szakon. Egyébként ehhez hozzátartozik, hogy szeptembertől új mintatanterv van és abban így ránézésre kevesebb a gyakorlati oktatás...

Sose voltam 60 órán keresztül ébren... nem is állítom, hogy mindenből mintatanterv szerint haladok, de vannak, akik nálam ezerszer rosszabbul állnak.

Sose fordult velem elő és nem is hallottam róla, hogy olyanért ne adnának pontot, amire járna. Ha valaki kettest szerez, annak megvan az oka és nem kell mindig a tanárt hibáztatni. A többit nem olvasom, mert vizsgákra kell tanulnom, de a tanulásmódszertan nem hülyeség, ha jól tanítják...

2015. jan. 18. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

nem aludni hülyeség... annak úgy is az a vége, hogy 9gag-en meg ilyen faxxságokon kíüvl semmire sem tudsz koncentrálni

napi 4 óránál napi szinten szerintem a műegyetemen sem kell tanulni, csak úgy qpázni kell meg egyéb hülyeségek amik csak úgy viszik az időt aztán vizsgaidőszakba mindenki ingerült meg nem tud semmit meg milyen g€ci nehéz a bme

2015. jan. 18. 12:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azért jó tudni, hogy ennyire azért nem vészes a helyzet.

(Én is voltam 1-1,5 évig hasonlóképp gimnáziumban (bár ott nyilván mindenből a 4-es 5-ösért küzdöttem, nem a fennmaradásért). Tanultam, de nem igazán látszott a nagy eredmény. Aztán rájöttem, hogy a külső tényezőkön kívül (tanárok, rengetegféle tantárgy az első években) igazából a tanulási módszerem volt hibás, illetve hogy szokni kellett a folyamatos tanulást ~9 lightosabb év után.)

Jövőre remélhetőleg én is felszállok a sz.pórollerre, aztán meglátjuk..

2015. jan. 18. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az elsőnek, nem ezt a cikket kell mérvadónak tekinteni :)

Napi/heti szinten képben kell lenned az anyaggal, akkor nem lesz baj.

2015. jan. 18. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Elég szűklátókörű és elkeseredett a srác, de némi igazság van abban amit írt. Én villanyra járok, de szerintem alapvetően egy szerethető hely, és ha az ember ügyesen csinálja, akkor jó tanulmányi eredmények mellett is lesz valamennyi szabadideje.

Ami tényleg nem jó, az az, hogy nagyon kevés a lány; a másik pedig ami nekem nem tetszik az az, hogy tényleg vannak olyan tárgyak, ahol be kell gyakorolni a típuspéldákat ill. be kell magolni az elméletet. De most már elfogadtam, hogy ezek csak tárgyak, amiből át kell menni és kész. Ha valamit meg akar tanulni az ember érdemesebb inkább valami tanszéki projektbe vagy szakkoliba bekapcsolódni. Másodévesen már több olyan tárgy is van, amire fölösleges bejárni, így van idő ilyenekre is, ha az ember okosan csinálja.

2015. jan. 20. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!