Mit csináljak érettségi után?
Szerintem is menj továbbtanulni, ha tetszik, ha nem és, ha kell önköltségesre, veszel fel diákhitel 2-t. Én is arra megyek idén, pénzügy és számvitelre.
Én 1,5 évemet szartam el eddig hülye OKJ-n, egyszerűen nem érnek semmit. A hülye fejemmel pedig csak vegetáltam eddig. Dolgozni nem mentem, mert én ugye nem fogok dolgozni gyárban, meg közmunkán (itt helyben érettségivel másra nincs lehetőség), aztán elment 1,5 évem a semmivel. Most jött meg az eszem és kezdtem el 1000-rel tanulni, hogy újraérettségizzek és szeptembertől BGF-en kezdjek.
Csak jó tanácsként mondom, mert gyorsan elmennek az évek a semmittevés közepette.
Először is önts magadba valami önbizalmat, és fejezd be az önsajnálatot! Ember, azt írod, jó jegyeid vannak, valszeg az érettségid is jó lesz. A felvételi pontjaid meg az érettségit és a jegyeidet jelentik, tehát nem értem, miért ne vennének fel állami támogatottra. Max bejelölsz egy mentőszakot, arra az esetre, ha nem vesznek fel első helyen, esetleg suli után egy évet megpróbálsz dolgozgatni valamit, újraérettségizel, és újrafelvételizel, hogy bejuss egy olyan szakra, ahova szeretnél.
De most komolyan. Még fél év hátravan a tanévből, gőzerővel készülnöd kellene az érettségire, remélned, hogy csoda történik, és bejutsz, és be tudnál jutni, ha minden energiádat belefektetnéd, ehelyett a Gyakorin nyafogsz?
Nyomás tanulni, tedd oda az érettségit májusban, és nem lesz probléma azzal az év végével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!