ELTE Kínaira vagy a Pázmány Egyetem Kínaijára milyen tantárgyból kell emelt szintet tennem?
A felvi.hu-n keresgéltem, de ott sehol sem írja...a szakot megtalálom, minden egyéb tudnivalójánál, de azután a mondat után, hogy milyen emelt szint kell hozzá nem ír semmit , de biztos vagyok benne, hogy kell emelt szint...
Előre is köszönöm a segítséget!
magyar nyelv és irodalom v. történelem és
angol v. arab v. francia v. héber v. japán v. kínai v. latin nyelv v. német v. olasz v. orosz v. spanyol v. újgörög (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
Ha ez neked kínai, akkor ne akarj kínaiul tanulni, elég lenne a magyar is...
Köszönöm a segítő válaszokat ! :)
Tehát akkor(utolsó válaszoló írása szerint) két emelt szint kell ? Töri v magyar és még egy választott nyelv ?
Nem igazán értem, hogy miért kell bunkózni, de mindegy...Úgy sikerült kiolvasni, hogy azt írtad kell a magyar nyelv és irodalom vagy történelem ÉS angol, német...stb stb (idegen nyelvek), így jött le nekem az, hogy nem vagy az egyik vagy a másik, hanem magyar vagy töri mindenképp pluszba még egy nyelv !
Köszönöm a normális választ az előtted lévőnek ! :)
ponthogy neked kéne megtanulni szöveget értelmezni, kérdező:
"magyar nyelv és irodalom v. történelem ÉS
angol v. arab v. francia v. héber v. japán v. kínai v. latin nyelv v. német v. olasz v. orosz v. spanyol v. újgörög (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"
tehát: KÖTELEZŐ vagy magyarból vagy történelemből vinni az érettségi százalékát (nyilván amelyik jobban sikerül, azt számítják bele), ÉS
emellé még a felsoroltak közül valamelyiket. És ebből a kettőből valamelyiket emelt szinten kell teljesíteni, lehet mindkettőt is nyilván, de az EGYIKET LEGALÁBB.
és itt van a felvin az ominózus lap, ahol igenis VAN erről felvilágosítás.
tényleg nagy bajok vannak az elemi szövegértelmezési képességekkel... egyetemen sem fognak a szádba rágni semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!