Melyik a legkönnyebb Állam- és Jogtudományi kar Magyarországon, illetve mennyi az egyes egyetemeken a féléves tandíj?
Te is nagyon elhivatott lehetsz, ha az a szempont, hogy melyik a legkönnyebb...
Menj a Károlira, az való az ilyeneknek!
Az ELTE-t kerüld el ilyen hozzáállással, higgy nekem. ELTE-ÁJK-t végeztem, és vért izzadtunk minden vizsgaidőszakban (6-8 vizsgával MINIMUM), amíg a Károlisok konkrétan kinevettek minket.
Ők sima beadandóval letudták a vizsgáik egynegyedét kb., a fennmaradókon pedig csak jót szórakoztak, annyira nem vették komolyan.
De persze később meg egyáltalán nem mindegy, honnan van a diplomája valakinek...
Én Pázmányon végeztem, ami nagyon erősödik, de még mindig az ELTE a legerősebb, legjobb tanárok és legjobb hallgatókkal. De a Pázmány nagyon jön fel, érződik is pl. a záróvizsgák szivatásán, ami ott se piskóta, én bevallom őszintén fél évet tanultam megállás nélkül csak a záróvizsgákra és éjjel-nappal. Mint egy droid.
Szerintem a pécsi kar ad még jó diplomát, sok jó tanáruk van és Szegeden is. A kedvenc polgári jogi tk-m miskolci szerzők írták, Papp Tekláék pedig a Szegeden a legjobb társasági jogi tk-t. Szóval mindenhol találhatsz jó oktatókat, jó tankönyveket.
Mint minden tudományterületen, itt is sokat számít az egyéni hozzáállás, szorgalom, hogy forgasd a szakirodalmat.
Ha már muszáj leggyengébb egyeteme mondani, akkor az a Károli lenne, de csak azért mondom ezt, mert ismertem ott 4-5 srácot egy baráti társaságban, akik konkrétan (pedig én is csak cum laude lettem) a tudásom 10%-val nem rendelkeztek. Én szégyenkeztem miattuk, hogy ha azt valaki meghallja...
:D
Gyere a győri SZE-ÁJK ra. :D
165000/ félév, 8100 a kolidíj havonta,
és nem kell megszakadni sem de mégis Dr. leszel
ha van további kérdésed nyugodtan írj! :D
Igaz 8 éves a kérdés, viszont ma is ezeket látom. Ezek, smiket itt írtatok, ha esetleg olvassa még valaki, ma is igaz? Tényleg a Károli a legkönnyebben elvégezhető?
Ez miben merül ki pontosan? Nincsenek beugrók, nem követelik szóról szóra az anyagot, vagy miért van ez? Engem érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!