Milyen esélyeim vannak egy jó gépészeti középsuliból egy gépészmérnöki egyetemre menni?
Üdv!
Egy valóban jó gépész középsulival jól járhatsz.
Ha esetleg megírnád, hogy melyikről van szó.
( Csak kíváncsiság )
Én anno Csepelen a Kossuthba jártam, és most a Műszaki Egyetemen tanulok.
Szinte mindenről hallottam már középsuliban, amiről később az egyetemen meséltek.
Tisztelettel: Krentz
Üdv!
Jut eszembe:
A Matekot nagyon komolyan kell venned, sajnos vannak dolgok amiket sok középsuliban nem tanítanak meg.
( de gimnáziumokban is csak elvétve )
Én nagy pofonokba futottam bele a matektudásom hiányosságai miatt.
Ha középiskolában lesznek ilyen tárgyaid:
-Műszaki ábrázolás ( szakrajznak is hívják )
-Mechanika ( statika, szilárdságtan, dinamika )
-elektrotechnika
-gyártástechnológia ( vagy valami hasonló. ha már van benne szó a vas-szén állapotábráról, anyagvizsgálati módszerekről, akkor később óriási előnyöd lesz a gimisekkel szemben, és hamar levizsgázol ilyen tárgyakból az egyetemen )
- A legfontosabb: lesz szakmai gyakorlat nevű időtöltés.
Tehát, ha tanítanak majd ilyesmit, akkor könnyebb életed lesz a felsőoktatásban, feltéve, hogy GÉPÉSZMÉRNÖK akarsz majd lenni.
Nekem mondjuk Jedlik Ányosról a villanydelejes forgony jut eszembe, ami "ampervadász" tevékenységet feltételez, de az is rendben van.
FONTOS:
-A fentebb leírtak, csak az én szubjektív tapasztalataimat tükrözik.
-Olyan nem válaszolt, aki a gimnáziumok előnyeit sorolta volna fel.
-Tehát messzemenő következtetéseket nem vonhatsz le egy válaszból ( na, jó kettőből )
Szóval csak megfontoltan, okosan.
Ahogy Nagybandó mondta: "Fiatalok, tiétek a jövő, úgy volt, hogy a miénk lesz." :)
Tisztelettel: Krentz
Ja, és sok sikert.
Hát gimnáziumban azaz előnyöd hogy:
-az első féléves matek alapjait megtanítják ha faktra jársz (nálunk pédául elég durván belementek a deriválásba integrálásba, ilyenolyan középértéktételek is voltak stb.)
-fizikából az egyetemen is sokmindent fogsz tanulni, nem csak gépész tárgyak lesznek, lesz bőven elektromosság hőtan minden és ezekből is rengeteget megtanítottak fakton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!