Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell szalagavatóra...

Miért kell szalagavatóra menyasszonyi ruha? Ki találta ki ezt a hülyeséget?

Figyelt kérdés

Megértem, hogy nem illik farmerba és izompólóba megjelenni, de azért ez nagyon túlzás és képmutatás szerintem. Felesleges rongyrázás. És sokakat ismerek, akiknek anyagi gondjaik vannak, nagyon megterhelő nekik kidobni 20-30 ezer forintot arra a ruhára, amiben csak 10 percig táncol + fodrász, kozmetikus. Mire jó ez egyáltalán?

Különben sem esküvője van szegény, szerencsétlen lánynak, hogy esküvői ruhában legyen.

2014. dec. 21. 22:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk egyrészt nem szalag hanem gombavató van(de nem is ez a lényeg) és nem kötelező pont a menyaszonyi ruha (az csak akkor kell ha keringőzik az osztály) van még ezen kívül másféle tánc is (ezekhez nyilván másmilyen ruha kell).Szerintem ez egy nagyon lényeges ünnepség, ilyen csak egy van az ember életében, szomorú hogy sokan csak a rongyrázást látják benne.
2014. dec. 22. 09:43
 12/18 anonim ***** válasza:
29%
Csillagom, a szalagavatói báli ruha nem menyaszonyi ruha... egy menyasszonyi ruha soha nem fog 20 000 ft-ba kerülni, sokkal drágább. Ha nem teheti meg, akkor ne táncoljon, nem kötelező. Fodrász és kozmetikus sem kötelező.
2014. dec. 22. 13:09
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként egy gyerek 18 éves koráig jár középiskolába. Annyi idő alatt, de még 4 év alatt is félre lehet tenni pénzt a szalagavatójára. Más országokban a születésétől kezdve tesznek félre milliókat, hogy 18 évesen egyetemre mehessen.
2014. dec. 22. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:
23%

"Csillagom, a szalagavatói báli ruha nem menyaszonyi ruha... egy menyasszonyi ruha soha nem fog 20 000 ft-ba kerülni, "

Persze. Egy rendezvényes vacsora 8e/fő. Esküvői meg 20, még ha ugyan arról a menüről is beszélünk. Az esküvő szó hallatán mindenki elszáll az árral.

2014. dec. 22. 18:32
 15/18 anonim ***** válasza:
8%

13-as. A szalag avató költsége NEM azonos az egyetemi tanulmányok költségével.

A nyugati országokban nincs sem szalagavató, sem az érettségin nincs akkor felhajtás, mint nálunk.

2014. dec. 22. 22:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 mire akarsz kilyukadni? Nem azt mondtam, hogy azonos, hanem még több is. Ha mások milliókat képesek félretenni 18 évig, akkor egy magyar család, hacsak nem mélyszegénységben él, miért ne tudna 50 ezret félretenni a középiskola végéig? Lehetett tudni, hogy valamikor lesz szalagavatója a gyereknek. Havi 1000 ft a gimnázium első évétől az utolsóig. És akkor még arról sem beszéltünk, hogy a gyerek elmehet dolgozni, én így fizettem ki a saját szalagavatómat.
2014. dec. 22. 22:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nagy baromság, hogy a nyugati országokban nincs szalagavató. USA elég nyugati, és ott nem ritkán limuzint is rendelnek a promra a diákok.
2014. dec. 22. 22:34
 18/18 anonim ***** válasza:
82%

Nem rongyrázás, hidd el, anno én is ezt gondoltam, de most, tíz évvel később már örülök, hogy a 18 éves énemet egy szépséges ruhában lefényképezték, táncoltunk, buliztunk benne, igazából felnőttesen éreztük magunkat. :) Az iskolával közösen kellene valami megoldást találni, hogy szálljanak be a költségekbe, ha ennyire magas, az unokatesómnak most volt szalagavatója, és mindössze 9000 Forint volt mindenestől a ruha és a kontyfésülés, sminkjüket maguk csinálták, és közös fodrász volt, aki nem akarta, az mehetett persze külön is.

Szóval szerintem ne így állj hozzá, nagyon fogod később szeretni, biztos szépek lesztek, sok sikert!

2015. ápr. 19. 02:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!