Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mentőtisztire jelentkezés...

Mentőtisztire jelentkezés Magyarországon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén jelentkezek egyetemre/ főiskolára és a mentőtiszti szak nagyon megtetszett. Mindig is érdekelt az embereken való ilyesféle segítség. Magyarországon melyik egyetemeken/ főiskolákon tanítják ezt a szakot illetve melyik egyetemet/főiskolát érdemes elsőként megjelölni? Gondolok itt arra, hogy hol a legszínvonalasabb a képzés, hol van több gyakorlat, melyik intézmény a nehezebb/erősebb?

Üdv.

2014. dec. 20. 10:38
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Én ebben a tanévben kezdtem meg Pécsen a mentőtiszt szakot. Engem is próbáltak róla le beszélni, de nem jött nekik össze. Eddig nekem tetszik, bár az élettannal hadilábon állok, de az anatómia meg lett.Pár jó tanács: ne vegyél meg előre könyveket, mivel általában csak pár oldalt kell majd belőle elolvasni. Saját tapasztalatból mondom, hogy hétről-hétre készülj, mert különben szívás lesz a vizsgaidőszak.

Ha bármi kérdésed van, írj ;)

2015. jan. 4. 17:57
 22/26 anonim válasza:

Kevesen végzik el, az tuti. A SE honlapján van, hogy 2013-ban 14 mentőtiszt kapott diplomát. ( [link] )

De ehhez hozzátartozik sok dolog. Nálunk van jó pár ember, aki orvosira, vagy másik szakra akart/akar átmenni. De sajna az is ott van, hogy bukik a nép jó része.

2015. jan. 4. 20:42
 23/26 anonim válasza:

Előző vagyok, annyit kihagytam, hogy talán a tavaly nyáron végzett évfolyamon viszont több mint 40 ember kezdett bele az államvizsgába. Erre pontosan nem emlékszem, de talán valami 40-50körüli számot hallottam.

És ha rákeresel, hogy SE diplomaosztó - a 2013mas évben több mint 300 diplomát, a 2014es évben pedig kb 680 diplomát adtak át. Szóval én azért nem 5-8embert mondanék, hanem valamivel többet.

2015. jan. 4. 20:49
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Igazán sokat segített mindenki :)
2015. jan. 12. 20:08
 25/26 anonim válasza:
100%
Ha van elég eszed inkább orvosira menj. Ott is tudsz oxiológiából szakvizsgát tenni, de sokkal több lehetőséged is van. A mentőtisztnek nincs meghatározott kompetenciája, lóg az ápoló és az orvos között. Külföldön pedig csak Írországban és Spanyolországban ismerik el. Én elvégeztem, megbántam. Az egészségügyben dolgozom (ápolóként) de ha tehetném mai fejjel inkább a diplomás ápoló szakot végezném el. Egyébként meg rohadt egy szivatós szak. A mi évfolyamunkból ketten kaptak diplomát, hetvenen kezdtük...
2015. jan. 19. 20:30
 26/26 anonim ***** válasza:

1. válaszoló: PTE- Szombathely az csak levelezőt indít mentőtiszti szakon

Kérdező: PTE-t ajánlom. Anatómia - élettan odavissza és mással nagyon nem lesz gond. Fonyó féle élettan könyvet kérik szinte egész 4 éven át. Na jó ez túlzás, de abban annyi minden van, hogy más tárgyakon is tudod alkalmazni. Kérdésed van privátban megtalálsz!

2015. jan. 20. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!