Mentőtisztire jelentkezés Magyarországon?
Sziasztok! Idén jelentkezek egyetemre/ főiskolára és a mentőtiszti szak nagyon megtetszett. Mindig is érdekelt az embereken való ilyesféle segítség. Magyarországon melyik egyetemeken/ főiskolákon tanítják ezt a szakot illetve melyik egyetemet/főiskolát érdemes elsőként megjelölni? Gondolok itt arra, hogy hol a legszínvonalasabb a képzés, hol van több gyakorlat, melyik intézmény a nehezebb/erősebb?
Üdv.
Debreceni Egyetem
Pécsi Tudományegyetem - Szombathely
SOTE Budapest
nagyon gáz munka a mentőtiszti
nekik kell kikaparni a hullákat a metró alól meg mindenféle undorító helyekről
inkább általános orvosi, ott legalább van egy minimális tisztelet na meg paraszolvencia
Kedves utolsó válaszoló!
Rendkívül tiszteletlen vagy a mentősökkel szemben, ráadásul alaptalanul. Nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerülj, de kíváncsi vagyok, hogyan vélekednél Róluk és az ő "gáz szakmájukról", ha egyszer te, vagy valamelyik ismerősöd rá lenne kényszerítve a segítségükre.
Ha minden mentőtisztnek készülő ember orvosira menne, ki végezné el az általad említett durva, lélekölő munkákat? Inkább neked is hálásnak kéne lenned azért, hogy évi 365 napban, 0/24-ben számíthatsz rájuk, ha úgy adódik!
A kérdésre válaszolva: én nem ismerem az iskolákat, csak a SOTE-ETK-t, de azt hallottam róla, hogy nagyon kemény a képzés, az elméleti és gyakorlati egyaránt. Az épület gyönyörű, legalábbis a Vas utcai, a másikat még nem volt alkalmam látni, de képek alapján az még az előzőn js túltesz. :) Én is mentőtisztire szeretnék majd menni, a SOTEra. Nekem is mondták, hogy orvosira menjek inkább (erre egy mentőápoló próbált rábeszélni), mert több a lehetőség, és jobb a fizetés is, de azért megéri ezt is csinálni. Nyilván nem fizetik meg rendesen a sok fáradozást, de aki ezt a hivatást választja, az nem is a pénzért csinálja, és a jó pillanatok mindenért kárpótolnak. :) És tévedsz megint, kedves utolsó, a paraszolvencia a mentőknél is megjelenik, persze nem az eszméletlen hajléktalanoktól érkezik, de a hozzátartozók meghálálják a kemény munkát.
Sok sikert a későbbiekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!