Hol tanuljak gépészmérnöknek? Budapesti Műszaki
Egyetem, Óbudai Egyetem, Miskolci Egyetem?
Figyelt kérdés
Még nem most kell választanom, van még egy évem, de kíváncsi lennék a véleményetekre. A gépészmérnökön kívül még milyen szakot ajánlanátok? 17/lány
2014. dec. 14. 17:55
1/9 anonim válasza:
BME. Egyértelműen ez a legjobb műszaki egyetem ma Magyarországon, az összes többinek a jobb professzorai is a BME-n végeztek korábban.
Az összes valódi mérnöki szak jó, a menedzser, műszaki-menedzser és a különböző gazdasági jellegű képzéseket viszont kerüld el, bárhova is mész.
2014. dec. 15. 12:46
2/9 A kérdező kommentje:
Hallottam olyat, hogy ott nagyon szivatják a diákot. Barátnőmnek a 2. zh helyett a 3.-at kellett megírni, mert azt fénymásolta le a tanár és nem volt apelláta. Mennyire gyakoriak ezek?
2014. dec. 15. 18:20
3/9 anonim válasza:
BME, Óbudai, Gödöllő, Miskolc azok a helyek ahol a legjobb a gépész képzés. A BME tényleg a legjobb közülük (nem annyival jobb mint azt ők gondolják), és a legnehezebb is, noha aránytalanul az. Az Óbudain és Gödöllőn gyakorlatiasabb a képzés, ami belföldi elhelyezkedés esetén akár előny is lehet a BME-vel szemben. Amennyiben jól tudsz tanulni, gyorsan felfogni elméleti dolgokat úgy nem lesz baj a BME-vel sem. Elsőként bejelölni mindenképpen lehet, max. nem vesznek vel és akkor marad a 2. Az hogy mennyire szívatnak tanárfüggő, mindenhol vannak szemetek és normálisak.
2014. dec. 17. 10:09
4/9 anonim válasza:
Nem tudom én pl a Pannon Egyetemen vagyok gépészmérnök és van egy másik gépész ismerősöm, aki a BMEről jött át és azt mondja itt nehezebb meg jobban szívatnak minket, nekem nincs hasonlítási alapom de itt is embertelen amit elvárnak tőlünk. Nem rossz hely a BME még ha annyira nem is fullos a képzés de megéri mert hírhedt a neve, de itt is elmondják azt amit ott. Meg pl azt mondják Statikát pl mi részletesebben tanulunk mind ők, meg az Egyetemnek is elég jó híre van mostanság.
2014. dec. 18. 22:35
5/9 anonim válasza:
Én miskolciként mondom hogy a bme-re menj, a munkaadók magasan az itt végzetteket becsülik meg a legjobban, a 2. jóval lemaradva Miskolc
Óbudai meg egyáltalán nem lenne nagy szám ha nem Budapesten lenne
Érdemes még gondolni a város adta lehetőségekre is, Pest sokkal mozgósabb, több a lehetőség élni, kapcsolatokat szerezni
Amúgy egyik egyetemmel sem lőhetsz nagyon mellé ha komolyan veszed amit csinálsz
2015. jan. 3. 22:54
6/9 anonim válasza:
Ha valamiért nem akarod a BME-t, akkor a SZIE-t javaslom. Az is egy jó, nemzetközi jellegű egyetem, de valamivel hallgató barátabb hangulatú, mint a BME. Kicsit gyakorlatcentrikusabb, de azért nem sárbaragadóan prakticista, mint egyes főiskolák, illetve főiskolákból lett kváziegyetemek.
2015. jan. 4. 00:25
7/9 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy a SZIE-n csak mezőgazdasági gépészmérnököket képeznek. Igaz?
2015. jan. 6. 23:00
8/9 anonim válasza:
Nem, a SZIE-n is teljes értékű gépész képzés van, az egyik legjobb az országban; elég sokféle szakirány van ott is:
Gépgyártó
Energetika
Környezettechnika
Műszaki logisztika
Gépüzemfenntartó
Gépjárműtechnika
Mérnök informatika
Mérnök üzletkötő
2015. jan. 10. 20:15
9/9 anonim válasza:
Lányok na ne már ennyire bejön nektek ez a férfias meló?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!