Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért mondja mindenki, hogy a...

Miért mondja mindenki, hogy a BME a legjobb? SZTE vagy BME?

Figyelt kérdés

Volt osztálytársam BME-re ment mérnök informatikára, én meg Szegedre jöttem mérnök informatikára. Meglett volna a pontom, de én be se jelöltem a BME-t 2 okból.

1. Mert inkább lejöttem vidékre, mert elegem volt Budapestből. Sok utazás, zsúfoltság stb.

2. Azt olvastam BME-ről, hogy full elméleti az egész, míg a SZTE gyakorlatiasabb.

Na szóval haverom el van szállva magától, hogy BME a király, én elküldtem neki egy cikket, amiben az van, hogy nem igaz!

[link]

Mit gondoltok SZTE vagy BME?

2014. dec. 3. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Sokkal többet számít a BME ha állásinterjúra mész vagy önéletrajzodat beadod. Ezek valamilyen okból kifolyólag magasabb szinten vannak. BME gyakorlatias és rettenet nehéz. SZTE-ről nincs információm.

De ez ugyanolyan, mintha meghallod azt h ELTE és mondjuk pl.: Pázmány

Nevesebb az ELTE

2014. dec. 3. 16:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Amit linkeltem. Szte-n jobbak a tanárok, de a bme-n jobbak a diákok, hisz jobb alapanyagból dolgozhat a BME. Miért? Mert főváros és a legmagasabb pontokkal mennek oda.

Amúgy meg külföldön bme nem ér olyan hű de sokat, mint sokan hiszik, hisz világ ranglistán Szte és az elte van csak benne a top 500 as listába és a munkáltatók ezt a listát nézik.

2014. dec. 3. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltatók kétlem hogy ilyen listákat nézegetnének. Raklap lista van, ami irreleváns információk alapján sorrendez, például az oktatók publikációinak száma. Vagy ha a hallgatói véleményt nézed, szerinted mit kapsz egy olyan helyről, ahonnan 50%-ot kirúgnak?

Én a SZTE-re nem jártam, de ebből a "gyakorlati oktatás"-ból nagyon el lehet menni a használhatatlan, túl specifikus tudás felé.

2014. dec. 3. 18:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Én SZTE-s vagyok és tudom milyen a sulink. Itt is kivágnak annyi embert, mint a BME-n. Én nem nézem le a BME-t, kiváló műszaki egyetem, de azt nem értem, hogy miért csak a BME BME BME. Miért nem lehet ugyanolyan jó egy másik egyetem is?
2014. dec. 3. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem feltetlenul es nem mindenben jobb a BME. Vannak szakok/szakiranyok, amiket igenis sokkal jobban oktatnak mashol (mondom ezt ugy, hogy a BME-re jarok). Szivatosnak tenyleg szivatos, de nem feltetlenul jobb, mint mas. De azt ertsd meg, hogy ettol fuggetlenul joval tobbet er egy oneletrajzban egy BME-s diploma, mint barmelyik masik (itthoni) muszaki diploma. Legalabbis az elejen, kesobb meg ugyis a szakmai tapasztalat lesz a mervado. De manapsag eleg nagy kincs, ha legalabb palyakezdokent ennyi elonnyel indul el valaki, hogy elismertebb (nem jobb, hanem elismertebb) diplomaja van.
2014. dec. 3. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!